St. Louis Bluesin tulikuumalta maalivahdilta hauska vastaus toimittajan uteluun

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Vuoden 2019 vaihduttua yksi joukkue on ollut ylitse muiden. Kun vertaa kuntopuntaria edellisen kymmenen, 15, 20 tai 25 ottelun osalta, niin yksi joukkue pysyy kärjessä – St. Louis Blues. Alkukauden otteiden perusteella moista olisi ollut vaikea uskoa. Parhaimmillaan tässä on rakentumassa uusi tuhkimotarina NHL:n historiaan.

Vuodenvaihteen jälkeen maalinsuulle asteli Jordan Binnington ja loppu on historiaa. Miehen 20 edellisen ottelun tilastot ovat hienoa katsottavaa – viisi nollapeliä (koko kauden nollapeleissä jaettu 3. sija), torjuntaprosentti 93,6 (NHL:n paras), päästettyjen maalien keskiarvo 1,61 (NHL:n paras) ja 15 voittoa.

Viime yönä Blues ja Binnington nollasivat Nashville Predatorsin kotikentällään, joten Mikael Granlundia olisi tarvittu uudessa joukkueessaan. Hänelle annettiin kuitenkin vapaata perheenlisäyksen johdosta.

Ottelun päätyttyä Binningtonin nollapeliin, antoi mies tyhjentävän vastauksen toimittajan kyselyyn.

Toimittaja: ”Paljon tiukkoja pelejä viime aikoina. Olitko hermostunut?”

Binnington: ”Näytänkö siltä?”

Toimittaja: ”Et”.

Binnington: ”Siinä sait vastauksesi”.

Vuonna 2011 NHL:ään saapunut Binnington on pelannut vuosikaudet farmissa ja peliaikaa ei ole tullut kuin farmijoukkueissa ennen vuodenvaihdetta. Naurettavan pienellä palkalla NHL:n mittapuussa työskentelevä Binnington on osoittautunut varsinaiseksi löydöksi, sillä mies varattiin taannoin vasta 3. kierroksella numerolla 88.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images

Lähteet: TSN, Twitter