Tarkastelussa kevään MM-leijonat: nämä NHL-pelaajat ovat tyrkyllä Tanskaan

KOHTI MANCHESTERIA – Voita matka Old Traffordille Manchester Unitedin ja Arsenalin väliseen otteluun

Olympiahöyryn laskeutuessa voivat leijonafanit alkaa kääntää katsettaan kevään MM-kisoihin. MM-leiritys alkaa jo aikaisessa vaiheessa huhtikuussa, ja kisat pyörähtävät käyntiin Tanskassa 4. toukokuuta.

Yksi mielenkiintoisimpia asioita on jälleen NHL-pelaajien saapuminen kisoihin. Tässä vaiheessa kautta NHL:stä MM-kisoihin tulevista pelaajista on jo hyvä haju, minkä vuoksi Faneille.com listasi Suomea mahdollisesti vahvistavat NHL-pelaajat.

Maalivahdit:

Todennäköisesti tulossa: –

Mahdollisesti tulossa:

Joonas Korpisalo: Korpisalon Columbus Blue Jackets on menossa pudotuspeleihin, mutta joukkueen matka päättynee jo avauskierroksella, minkä vuoksi Korpisalo ehtii mukaan MM-jäille. Toinen asia on, mahtuuko nuori lupaus Lauri Marjamäen muodostamaan maalivahtikolmikkoon, jos kaikki Euroopassa pelaavat parhaat suomalaiskassarit ovat mukana.

Epätodennäköiset tulijat:

Tuukka Rask: Kausi jatkuu pitkään pudotuspeleissä

Pekka Rinne: Kausi jatkuu pitkään pudotuspeleissä

Juuse Saros: Kausi jatkuu pitkään pudotuspeleissä

Antti Raanta: Sopimus päättyy tähän kevääseen

Kari Lehtonen: Sopimus päättyy tähän kevääseen

Antti Niemi: Sopimus päättyy tähän kevääseen

Puolustajat:

Todennäköisesti tulossa: –

Mahdollisesti tulossa:

Rasmus Ristolainen: Ristolaisen kausi päättyy Buffalo Sabresin kanssa runkosarjaan, mutta turkulaislähtöisen puolustajan katseet ovat aiempina vuosina olleet MM-kisojen sijaan kesäharjoittelussa. Ristolaisen tuleminen kisoihin on kaikkea muuta kuin varmaa.

Esa Lindell: Dallas Stars voi päästä pudotuspeleihin, mutta pääsy toiselle kierrokselle ei ole mitenkään varma asia. Näin ollen Lindell todennäköisesti vapautuu Tanskan-koneeseen ennen kisojen alkua. Miehen sopimustilannekin on MM-kisoja ajatellen suotuisa.

Sami Vatanen: New Jersey Devils voi olla mukana pudotuspeleissä, mutta konferenssin neljän parhaan joukkoon yltäminen on vielä kaukainen haave. Vatasella on vielä sopimusta tämänkin kauden jälkeen, eikä hän päässyt Anaheim-vuosinaan kertaakaan MM-kisoihin, joten JYP-kasvatti lienee mukana, jos Devils tippuu avauskierroksella.

Markus Nutivaara: Nutivaaralla on sama juttu kuin kahdella edellisellä puolustajalla: Columbus Blue Jackets voi mennä pudotuspeleihin, mutta noutajakin voi tulla nopeasti. Sopimustilanne ei ainakaan estäisi kisakoneeseen liittymistä.

Epätodennäköiset tulijat:

Olli Määttä: Kausi jatkuu pitkään pudotuspeleissä

Julius Honka: Lindellin seurakaverin Julius Hongan tilanne on hieman erilainen, sillä hän voi jatkaa kauttaan AHL-jäillä. Starsin farmiseura Texas Stars on menossa pudotuspeleihin, ja joukkueella on hyvä mahdollisuus pötkiä pitkälle AHL:n playoffseissa.

Sami Vatanen on pelannut kerran miesten MM-kisoissa. Tuolloin elettiin kevättä 2010, kun hän edusti vielä JYPiä. Sittemmin puolustaja on nähty Leijonissa olympiaturnauksessa ja World Cupissa. Kuva: Getty Images

Hyökkääjät:

Todennäköisesti tulossa:

Alexander Barkov: Florida Panthers voi mennä pudotuspeleihin, mutta Barkov vapautunee Leijonien käyttöön ennen MM-turnauksen alkua. Sopimus päättyy vasta keväällä 2022.

Sebastian Aho: Kolmivuotisesta tulokassopimuksesta on menossa toinen vuosi, joten Aho matkustanee Tanskaan, sillä Carolina Hurricanesin kausi päättyy todennäköisesti runkosarjaan.

Teuvo Teräväinen: Sama kuin seurakaveri Aholla: sopimus ulottuu kevääseen 2019 asti, ja tämä kausi päättyy runkosarjaan.

Artturi Lehkonen: Montreal Canadiensin kausi päättyy runkosarjaan, ja Lehkosen sopimus umpeutuu vasta keväällä 2019. Laiturin kausi on ollut haastava, minkä vuoksi Montrealin johto saattaa haluta suomalaisnuorukaiselle harjoittelurauhan kesäksi, mutta Lehkosta varmasti kutittelisi uran ensimmäiset miesten MM-kisat, joten uskomme Lehkosen hyppäävän Herningin-koneeseen.

Mahdollisesti tulossa:

Mikko Rantanen: Colorado Avalanchen tähtihyökkääjän sopimus päättyy tähän kevääseen, mutta rajoitetulle vapaalle agentille sorvataan pomminvarmasti uusi pahvi. Hyvällä tuurilla se syntyy jo ennen MM-kisoja, milloin Rantanen tulisi varmasti kisoihin, koska Avsin kausi päättyy viimeistään pudotuspelien avauskierroksella.

Jesse Puljujärvi: Edmonton Oilersin ja sen farmiseuran Bakersfield Condorsin kaudet päättyvät runkosarjaan, joten Oilersista voi olla tulossa Suomelle vahvistuksia. Toinen kysymys sitten on, haluaako Marjamäki Edmontonin miehiä kisoihin mukaan?

Iiro Pakarinen: Sama kuin seurakaveri Puljujärvellä.

Markus Hännikäinen: Kuten todettu, Columbus voi mennä pudotuspeleihin, mutta seuran pelit tuskin jatkuvat pitkään. Näin ollen Hännikäinen voi olla tulossa kisoihin yhdessä Korpisalon ja Nutivaaran kanssa.

Mikko Rantanen oli viime keväänä Suomen MM-joukkueen parhaimmistoa: Kuva: All Over Press

Epätodennäköiset tulijat:

Mikael Granlund: Minnesota Wild jatkanee kauttaan pudotuspelien toiselle kierrokselle, joten Granlundia ei ainakaan kisojen alkuun saada.

Mikko Koivu: Sama kuin seurakaveri Granlundilla.

Joonas Donskoi: San Jose Sharks on tottunut menestymään keväisin, ja hailauma saattaa hyvinkin painella kevään tosipeleissä pitkälle, joten Donskoin MM-matkaa ei voi pitää kovin todennäköisenä.

Patrik Laine: Myös Winnipeg Jetsiltä voidaan odottaa pitkälle venymistä.

Joel Armia: Sama kuin seurakaveri Laineella.

Valtteri Filppula: Sopimus päättyy tähän kauteen.

Jori Lehterä: Taiturin tulevaisuus on täysi mysteeri, vaikka hänen sopimuksensa päättyykin vasta keväällä 2019. Todennäköisesti Lehterä jättää kuitenkin kisat väliin.

Jussi Jokinen: Sopimus päättyy tähän kauteen.

Markus Granlund: Sopimus päättyy tähän kauteen, minkä lisäksi Granlund on paraikaa loukkaantuneena.

Miikka Salomäki: Sopimus päättyy tähän kauteen, ja kausi jatkuu pitkään pudotuspeleissä.

Erik Haula: Vegas Golden Knightsin juna tuskin pysähtyy pudotuspelien avauskierroksella, joten Vegasissa voidaan odottaa pääsyä ainakin toiselle kierrokselle.

Leo Komarov: Sopimus päättyy tähän kauteen.

Kasperi Kapanen: Kausi jatkuu pitkään joko NHL:n tai AHL:n pudotuspeleissä.

HUOM!

On todennäköistä, että kaikki nelikosta Wild, Jets, Sharks ja Golden Knights eivät mene toiselle kierrokselle, joten näistä seuroista vapautunee yksi tai useampi pelaaja Leijonien käytettäväksi. Lähtökohtaisesti veikkaaminen on kuitenkin todella hankalaa, miksi näiden seurojen suomalaiset pysyvät vielä epätodennäköiset-kategoriassa.

Kansikuva: Getty Images