Penguins kaatoi Flyersin Crosbyn ja Murrayn johdolla, Evgeni Malkin sai ottelurangaistuksen

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Ennen illan ottelua Philadelphia oli edennyt voitosta voittoon ja kahminut peräti yhdeksän voittoa edellisestä kymmenestä ottelusta. Joukkue on noussut tehokkaan jaksonsa myötä kohisten kohti playoff-viivaa. Pittsburgh taas oli vastaavasti voittanut vain kolme ottelua kymmenestä ja joukkueella oli alla neljän ottelun tappioputki. Heikommasta jaksosta huolimatta Penguins on silti viimeisellä pleijaripaikalla ja Flyers kolme sijaa alempana.

Ottelun avausmaalissa Pens nosti korkean roikun Flyersin alueelle ja Sidney Crosby nappasi pomppivan kiekon puolustajan nenän edestä, syöttäen sen maalin taakse. Crosby jätettiin aivan yksin maalin kulmalle ja kaksinkamppailun myötä kiekko tuli maalin taitse takaisin Crosbylle, joka laittoi kaikessa rauhassa kiekon tyhjään maaliin. Tilanteessa kommunikointi Flyersin veskarin ja puolustuksen kanssa petti pahasti.

Toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Evgeni Malkin kuljetti kiekon hyökkäysalueelle Phil Kesselin lättysyötön jälkeen. Malkinin takana luistellut Nick Bjugstad leikkasi ristiin Malkinin kanssa ja tämän tekemän liikkuvan maskin avulla Bjugstad laukoi ohi Carter Hartin. Myöhemmin samassa erässä Flyers sai ylivoimatilanteen, jossa kiekko pomppasi Matt Murrayn hanskasta tyhjälle takatolpalle. Flyers sai kiekon maaliin, mutta peli oli puhallettu poikki, sillä tuomari luuli kiekon jääneen Murrayn räpylään. Kotiyleisö antoi tuomareiden kuulla kunniansa tilanteesta seuraavien minuuttien ajan.

Kolmannessa erässä Jack Guentzel lisäsi Pensin johdon vanhanaikaisellaan jo 3-0:aan viitisen minuuttia ennen loppua. Seuraavassa vaihdossa Pensin neloketjun laituri Michael Raffl ärsytti Malkinia tökkimällä tätä poikittaisella mailalla ja tempaisi häntä vielä nyrkillä takaraivoon. Malkin kosti lyömällä Rafflia mailalla päähän ja sai tempustaan ottelurangaistuksen.

Peliaikaa oli 4.54 jäljellä ja Flyers sai viiden minuutin ylivoiman, jonka alussa Jakub Voracek kavensi 1-3:een. Kolme minuuttia ennen loppua kotijoukkueen Michael Raffl kaadettiin ruman näköisesti Flyersin hyökkäysalueella, vihellystä ei kuitenkaan kuulunut. Yhtä kavennusta pitemmälle kotijoukkueen kiri ei riittänyt. Kris Letangin purkukiekko lipui tyhjään maaliin 13 sekuntia ennen loppua ja Pens vei ottelun 4-1.

Penguinsin voiton takuumiehenä hääri erityisesti Matt Murray, sillä mies torjui peräti 50 laukausta ja pysäytti kiekkoja välillä akrobaattisellakin tyylillä. Sidney Crosbylle kirjattiin tehot 1+2.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images