Kiekkolegenda Tikkanen muistelee Floridan pikavisiittiään: ”Mullerin kanssa golfia, siirto Washingtoniin pelasti”

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – paikat jaossa nyt!

Kiekkolegenda Esa Tikkanen ehti pelata NHL-urallaan peräti seitsemässä eri seurassa. Yksi lyhyimmistä visiiteistä oli Florida Panthersissa vietetty aika, joka kesti vain 28 ottelua. Lue Tikin muistot peleistä Floridassa ja siirrosta Washingtoniin.

Tiki siirtyi Floridaan kesällä 1997 vapaana agenttina. Sekä Tikkasen että Panthers-fanien tuoreessa muistissa oli miehen jatkoaikamaali, joka pudotti Panthersin jatkosta kevään pudotuspeleissä.

– Kyllähän siitä siellä puhuttiin. Heitin Panthers-valmentaja Doug MacLeanille maalini jälkeen kättelyssä, että ”I’m free next year”, ja sinnehän mä sit päädyin, Tiki naurahtaa.

– Meillä oli keväällä 1997 Rangersissa nimekäs jengi. Wayne Gretzky, Mark Messier, Brian Leetch, Luc Robitaille ynnä muita, ja oltiin pleijareissa mestaruus mielessä. Kaaduttiin kuitenkin loukkaantumisiin Philadelphiaa vastaan. Floridaan lähdin kuitenkin hyvillä mielin, vaikka mestaruus ei ollutkaan siellä realistinen mahdollisuus. Joukkueessa oli paljon kokeneita pelaajia joukkueessa, ja ehkä suurimpana tähtenä Ray Whitney, joka oli junnuna ollut meidän mailapoika Edmontonissa, mies muistelee Unibetin haastattelussa.

”Washington halus pudotuspelien erikoismiehen”

Florida oli ensimmäinen lämmin paikka, johon Tikkanen meni pelaamaan. Miehen mukaan sillä oli vaikutusta.

– Kyllä se vaikuttaa tekemiseen. Florida oli ennen mulle ja monelle jengille vapaapäivien viettopaikka. Mekin joskus jäätiin Rangerin kanssa moneksi päiväksi. Sitten sä yhtäkkiä pelaat siellä. Aurinko paistaa joka päivä, käydään puoli tuntia treeneissä ja siitä pääsi nopeasti pelaamaan golfia. Montrealin vanhan kapteenin Kirk Mullerin kanssa pelattiin paljon, mestarit keskenään, Tikkanen muistelee.

Kesken Panthers-kauden Tikkanen kaupattiin Washingtoniin ja saldoksi Floridassa jäi 28 peliä. Moni seurasiirto tulee pelaajalle järkytyksenä, mutta Tikkanen otti uutisen ilolla vastaan.

– Se pelasti mun kauden. Seurajohto ilmoitti siirrosta ja mä lähdin hyvillä mielin. Capitals halusi pudotuspelien erikoismiehen, ja mä pääsin joukkueeseen, jossa oli mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Oli Peter Bondran ja Adam Oatesin kaltaisia nimimiehiä. Tähtien lisäksi joukkueessa oli myös paljon kovuutta. Chris Simon, Craig Berube, legendaarinen Dale Hunter. Erittäin mukavia kavereita kaikki.

– Seuran odotuksena oli päästä pudotuspeleihin, mutta meillä oli potentiaalia pidemmälle. Mentiin lopulta finaaleihin asti, missä tuli harmittavasti takkiin, Tikkanen sanoo ja ottaa esiin myös sen missaamansa läpiajon, jolle pystyy nykyään jo varovasti nauramaan.

Jagrin sijaan keskityttiin Lemieux’iin

Pelit jäivät Floridassa vähiin, mutta paikka on tullut sen jälkeen erittäin tutuksi. Tuorein vierailu oli tammikuussa, jolloin ohjelmassa oli kaksi Panthersin peliä. Tikkasella on tuttuun tapaansa mielipiteensä Floridan tämänhetkisen joukkueen nimekkäimmistä pelaajista Jaromir Jagrista ja Aleksander Barkovista.

– Onhan Jagr tehnyt mahtavan uran. Mun aikana se oli Mario Lemieux kuka piti pitää tarkasti, ei Jagriin keskitytty niin paljon. Sitten säännöt muuttuivat, ja miehen pysäyttämisestä tuli vaikeampaa. Loistavasti tsekki on sitä hyödyntänyt ja virtaa tuntuu riittävän edelleen. Barkovilla tietysti erittäin ikävä loukkaantuminen tällä kaudella, toivottavasti palaa pian kaukaloon. Nuorella miehellä on mahdollisuudet mihin vaan, Tiki kehuu Barkovia.

Unibetin asiakkailla on juuri nyt mahdollisuus päästä Esa Tikkasen matkaseuraksi Miamiin seuraamaan NHL- ja NBA-otteluita – lue lisää ja osallistu Unibetin sivuilla!

Kuva: Getty