TOP 5: NHL-viikon suomalaiset – Granlundin veljekset ja Nashvillen duo iskussa

Jälleen on takana yksi vauhdikas viikko maailman parasta jääkiekkoilua ja suomalaiset olivat varsin hyvässä iskussa. Minnesotan liito jatkui ja myös joukkueen suomalaiset olivat kovassa terässä. Nashvillen loistavassa vireessä oleva maalivahtikaksikko takasi joukkueelle täyden pistepotin, vaikka hyökkäyspelaaminen tökki.

5. Mikko Koivu, Minnesota Wild

Minnesota jatkoi loistavia otteitaan ja viime viikko piti sisällään neljä voittoa. Edellisestä 19 ottelustaan Wild on voittanut peräti 17. Mikko Koivu on ollut viime aikoina vakuuttavassa vireessä ja joukkueensa kapteeni saalisti syöttöpisteen Montrealia vastaan sekä onnistui maalinteossa Dallasissa. Turkulainen on nakuttanut kauden 42 ottelussa nyt yhteensä pisteet 13+17, millä irtoaa kolmas sija suomalaisten pistepörssissä.

4. Markus Granlund, Vancouver Canucks

Markus Granlund on aloittanut kuluvan vuoden väkevästi ja noussut Vancouverin maalipörssin jaetulle kolmannelle sijalle. Päättynyt viikko oli Canucksille haasteellinen: joukkue hävisi kaikki kolme otteluaan ja peräkkäisiä tappioita on tullut nyt neljä putkeen. Granlund viimeisteli kaksi osumaa Philadelphiaa vastaan, mutta Canucks kärsi tappion lukemin 4-5. 23-vuotias hyökkääjä on saalistanut nyt 44 ottelussa tehot 11+8, millä irtoaa suomalaisten pistepörssissä yhdeksäs sija.

3. Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens

Montreal Canadiensin viikko oli kaksijakoinen. Joukkue pelasi neljä ottelua, joista oli tuloksena voitot New York Rangersista sekä Winnipeg Jetsistä sekä karvaat tappiot Washingtonille ja Minnesotalle yhteismaalein 2-11. Artturi Lehkonen oli iskussa erityisesti Winnipegia vastaan, kun suomalaishyökkääjä takoi 7-4 -voitossa pisteet 2+1. Lisäksi pistesarakkeeseen kertyi syöttöpiste Canadiensin ainoaan osumaan Washingtonia vastaan. Lehkonen on saalistanut kauden 35 ottelussa pisteet 10+4, mikä oikeuttaa kolmanteen sijaan joukkueen sisäisessä maalipörssissä.

2. Mikael Granlund, Minnesota Wild

Minnesotan ja Mikael Granlundin lentokeli jatkui myös viime viikolla. Minnesota kuittasi voitot kolmesta pelistään ja uransa tehokkainta NHL-kauttaan pelaava suomalainen pääsi pisteille jokaisessa ottelussa. Yhteensä Granlund nakutti tehot 0+4 ja hyökkääjällä on 42 ottelun jälkeen kasassa pisteet 10+25. Kausi on vasta noin puolessa välissä, mutta Granlund on enää yhdeksän pisteen päässä viime kaudella syntyneestä piste-ennätyksestään.

1. Pekka Rinne ja Juuse Saros, Nashville Predators

Nashvillen viikko piti sisällään kolme ottelua ja yhtä monta voittoa, kun joukkue kaatoi Vancouverin, Bostonin ja Coloradon. Suuri kiitos pistepotista kuuluu loistavasti pelanneille suomalaisvahdeille: Predators teki kolmessa ottelussaan yhteensä vain seitsemän maalia. Ne kuitenkin kantoivat voittoihin, sillä omiin upposi vain neljä takaiskua. Pekka Rinne jatkoi vahvaa kauttaan torjumalla voitot Vancouverista ja Coloradosta, kun taas Juuse Saros pelasi kauden kahdeksannen ottelunsa Bostonia vastaan. 35 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali takasi Nashvillelle ison voiton.

Voit seurata maailman parasta jääkiekkoa Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelunkautta & Unibetin kattavasta NHL-kohdetarjonnasta löytyy runsaasti pelattavaa jokaiseen NHL-matsiin!

Kansikuva: All Over Press