TOP 5: NHL-viikon suomalaiset – Nuoret tähdet loistivat jälleen kirkkaimpina

Rule Britannia – 10 € talletuksella VIP-matka Teemu Packalénin UFC-matsiin Lontooseen!

NHL:ssä saatiin jälleen valtavasti onnistumisia suomalaisten osalta viime viikolla. Jälleen kerran erityisesti monet nuoret pelaajat olivat mainiossa iskussa eikä viikon ykkösnimestä ollut mitään epäselvyyttä.

5. Joel Armia, Winnipeg Jets

Joel Armia on päässyt viime aikoina mainioon vireeseen. Jetsille päättynyt viikko oli kiireinen, kun joukkue pelasi kuuden päivän sisään neljä ottelua. Armia onnistui lihottamaan pistepussiaan kahden osuman myötä, kun porilaislaituri osui Montrealia sekä Dallasia vastaan. Erityisesti Montrealia vastaan Carey Pricen taakse alivoimalla viimeistelty osuma oli upea.

Kiekollisesti erittäin taitavasta hyökkääjästä on muodostunut hieman yllättäen tärkeä palanen Winnipegin alivoimapelaamista. Armia on pelannut kuluvalla kaudella joukkueensa hyökkääjistä viidenneksi eniten alivoimalla. Viime viikon osumien myötä 23-vuotias laituri teki uuden piste-ennätyksensä NHL:ssä, kun nyt 37 ottelun jälkeen kasassa on tehot 6+6. Viime kaudella 43 ottelussa Armia viimeisteli pisteet 4+6.

4. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Aleksander Barkov on ollut loukkaantumisensa jälkeen tutun kovassa iskussa. Florida nappasi voitot kaikista kolmesta ottelustaan viime viikolla ja joukkue kamppailee tiukasti paikasta pudotuspeleihin. Edellisestä kahdeksasta ottelusta peräti seitsemän on päättynyt Panthersin voittoon, joten kuntopuntari osoittaa oikeaan suuntaan. Barkov oli vahvasti mukana viime viikon voitoissa ja saalisti tehot 3+2. Tamperelainen on nakuttanut kauden 42 ottelussaan pisteet 14+21, millä irtoaa viides sija suomalaisten pistepörssissä. Floridan sisäisessä pistepörssissä hyökkääjä on toisella sijalla, vaikka otteluita on reilusti vähemmän kuin muilla.

3. Leo Komarov, Toronto Maple Leafs

Leo Komarovin arvoa joukkueelleen ei mitata vain pisteissä, mutta seitsemän ottelun pisteettömän putken katkaisu viikon avausottelussa New York Islandersia vastaan maistui varmasti. Suomalaislaituri pääsi pisteille myös kolmessa seuraavassa ottelussa, kun pistepussi karttui syötöllä jokaisessa pelissä. Tiukasti pudotuspelipaikasta taistelevalle viikko oli aaltoileva, kun joukkue kaatoi komeasti Islandersin ja Carolina Hurricanesin, mutta Columbus sekä Ottawa kuittasivat täydet pistepotit Maple Leafsin kustannuksella. Komaroville kuluva kausi on ollut pisteiden valossa peilattuna hieman vaisumpi edellisiin sesonkeihin nähden, kun 58 ottelussa on syntynyt pisteet 8+12. Miehen piste-ennätys on viime kaudelta, kun 67 ottelua tuottivat tehot 19+17.

2. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Buffalo Sabresille kausi on ollut odotetun haasteellinen, mutta viime viikolla napatut kolme voittoa neljästä ottelusta nostivat hieman joukkueen sijoitusta pohjamudista ylöspäin. Rasmus Ristolaisen merkitys joukkueelleen oli jälleen totutun iso. Suomalainen saalisti syöttöpisteen viikon jokaisessa neljässä ottelussa ja edelliseen kymmeneen peliin puolustaja on nakuttanut tehot 1+7. Ristolaisella on 60 ottelun jälkeen kasassa pisteet 4+32, millä irtoaa neljäs sija Buffalon sisäisessä pistepörssissä. Eroa tilaston ykkösnimeen Kyle Okposoon on vain kolme pistettä. Valtavasti ottelusta toiseen urakoiva Ristolainen on pelannut keskimäärin lähes 27 minuuttia ottelua kohden, mikä on NHL:n neljänneksi isoin lukema. Eroa Buffalon toiseksi eniten pelaavaan peluriin on yli 4,5 minuuttia.

1. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Viikon ykkösnimestä suomalaisten osalta ei ollut epäselvyyttä eikä yllätyksiä. Patrik Laine nakutti viikon neljässä ottelussa peräti tehot 5+3, mikä ei voi oikeuttaa muuhun kuin piikkipaikkaan. Nuorukainen on tällä hetkellä huimassa vireessä ja pelaa valtavalla itseluottamuksella, mikä poikii onnistumisia ottelusta toiseen. Laineella on nyt kasassa 28 täysosumaa, millä irtoaa kolmas sija NHL:n maalipörssissä. Tehoviikon myötä Laine tukevoitti asemaansa tulokkaiden pistepörssin kärkisijalla, kun suomalainen on takonut 54 ottelussa 52 tehopistettä. Toronton Auston Matthews hengittää niskaan kolmen pisteen päässä. Winnipeg kuittasi viikon otteluista kolme voittoa ja jatkaa tiukasti taistelua viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Voit hypätä NHL:n kiihtyvään sykkeeseen Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelun kautta. Kattavan kerroinvalikoiman NHL:ään löydät Unibetilta.

Kansikuva: Getty Images