Ratkaisun paikka – Chicagolla on paljon muutettavaa

Stanley Cup -finaalit jatkuvat ensi yönä, kun Tampa Bay Lightning ja Chicago Blackhawks iskevät yhteen kello 3 Suomen aikaa. Tampa johtaa sarjaa voitoin 2-1.

Tampa on ottanut yllättäen johtoaseman, sillä se on onnistunut voittamaan kertaalleen kotona sekä kertaalleen vieraissa. Ensi yönä pelataan Chicagossa, joten Blackhawksilla on tiukka paikka edessään. Mikäli Bolts pystyy nappamaan toisen vierasvoiton, pääsee se yrittämään ratkaisua kotijäällään.

Blackhawks on halutessaan parempi joukkue, mutta intiaanilauman esitykset eivät ole olleet parhaasta päästä. Tähtipelaajien ylikuormitus ei ole tuottanut toivottua tulosta, joten olisiko esimerkiksi tasaisempi peluutus ensi yönä paikallaan?

Teuvo Teräväisen, Antoine Vermetten sekä Patrick Sharpin jääaika voisi olla suurempi. Kyseessä on kovan itseluottamuksen saanut kolmikko, jolta löytyy huima määrä potentiaalia. Esimerkiksi viime ottelun toisessa erässä Teräväinen pelasi vain neljä vaihtoa, minkä vuoksi Blackhawks-käskijä Joel Quennevillen peluutus on ollut jokseenkin kummallista.

Chicago näytti viime ottelun ensimmäisessä erässä, kuinka se pystyy dominoimaan kenttätapahtumia halutessaan ja sellaiseen peliin heidän on pystyttävä. Tällä kertaa Blackhawksilta vaaditaan vahvaa 60-minuuttista, mikäli joukkue haluaa vielä pysyä mukana mestaruustaistelussa.

Murtautuuko Teräväinen Stanley Cup -suosikin kokoonpanoon? (Getty)

Joko Teuvo saa ansaitsemansa peliajan? (Getty)

Entä millaisella kokoonpanolla Quenneville lähtee yön otteluun? Boltsin viime ottelun ratkaisumaali meni Chicago-pakki Kyle Cumiskeyn piikkiin. Se oli amatöörimäinen virhe, jollaista ei voi hyväksyä näin kovassa paikassa. Cumiskeyn pakkipari Trevor Van Riemsdyk pelasi kelvollisesti, mutta häneenkin liittyy kysymysmerkkejä, joten Quennevillen on syytä miettiä tarkkaan seuraavan ottelun kokoonpanoa. Yksikin virhe voi olla nimittäin liikaa. Reservissä lepää muun muassa kokenut Kimmo Timonen, joka olisi tuskin sortunut Cumiskeyn kaltaiseen virheeseen.

Viimeisenä pointtina nousee esiin maalivahtipeli. Boltsin Ben Bishop on loukkaantuneena, mutta pelaa hyvällä tasolla. Mutta miksi Chicago ei ole tehnyt asialle mitään? Miksi Andrew Shaw ja kumppanit eivät ole ajaneet vastustajan maalillle kuin mielipuolinen härkä?

Entä mikä on Corey Crawfordin kunto? Ainakin hänen pelinsä on heitellyt liikaa, joten hänenkin on pystyttävä skarppaamaan todenteolla.

Yön ottelu kertoo, mihin tämä sarja on menossa. Chicagolla on kokeenempi joukkue ja se on ennekin noussut tällaisesta tilanteesta, mutta pelin on nyt muututtava. Kaikki lähtee Quennevillestä, joten pallo on nyt heitetty hänelle.

Game 4 pelataan ensi yönä kello 3 Suomen aikaa. Voit katsoa ottelua Viasat Hockey Finland -kanavalta tai Viaplay-palvelussa.