TOP 5: NHL-viikon suomalaiset – paistaa se aurinko risukasaankin

Rule Britannia – Voita VIP-reissu Teemu Packalénin UFC-matsiin Lontooseen

Maailman kovimmassa kiekkoliigassa nähtiin viime viikollakin paljon hienoja suorituksia suomalaisten osalta. Viikko oli erityisen hyvä monille pelaajille, joiden kaudet ovat muuten menneet hieman vaisusti. Tässä viikon NHL:n viikon kovimmat suomalaisnimet.

5. Joel Armia, Winnipeg Jets

Winnipeg Jetsin viikko oli hankala ja pudotuspelihaaveet kokivat kovia kolauksia kolmen tappion myötä, kun joukkue kärsi kotitappiot Minnesotalle, Chicagolle ja Tampa Baylle. Monien yllätykseksi Jetsin viikon tehokkain suomalainen olikin Joel Armia. Porilainen viimeisteli Minnesotan verkkoon tehot 1+1 ja lisäksi pistepussi karttui syötöllä Chicagoa vastaan. Armia on saalistanut 33 ottelussa nyt yhteensä pisteet 4+6, millä irtoaa sija 19 suomalaisten pistepörssissä.

4. Jori Lehterä, St. Louis Blues

St. Louisin kausi on ollut haasteellinen. Joukkue sai kuitenkin balsamia haavoilleen viime viikolla, kun joukkue nappasi vierasvoitot Philadelphiasta, Ottawasta, Torontosta sekä Montrealista. Myös Jori Lehterällä on riittänyt haasteita kuluvalla sesongilla, mutta viime viikolla 29-vuotias hyökkääjä oli mainiossa iskussa. Suomalainen saalisti syöttöpisteen kolmessa ottelussa nostaen koko kauden pistesaldoksi 5+13. Kolmatta kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Lehterä on jäljessä kahden edellisen sesongin pistemääriä, mutta ainakin suunta on nyt oikea. Lähes viisi miljoonaa dollaria kaudessa tienaavalla hyökkääjällä on vielä vuosi nykyistä sopimustaan jäljellä.

3. Jussi Jokinen, Florida Panthers

Floridan viikko piti sisällään vain kaksi ottelua, mutta näissä viimeisteltiin peräti 20 osumaa. Panthersille saldona oli kaksi pistettä, kun joukkue kaatoi Predatorsin, mutta hävisi kotonaan Kingsille. Viime kaudella 60 pistettä takoneelle Jussi Jokiselle sesonki on ollut haasteellinen, mutta viime viikon otteluissa konkarihyökkääjä oli iskussa. Jokinen takoi molemmissa otteluissa tehot 1+1 nostaen kauden pistesaldoksi 7+10. Tällä irtoaa suomalaisten pistepörssissä sija 14 heti Jori Lehterän jälkeen.

Jokinen on Floridan sisäisen pistepörssin kahdeksannella sijalla. Kuva: AOP

2. Markus Granlund, Vancouver Canucks

Vancouver Canucksin viikko oli kohtalainen. Joukkue jatkaa edelleen tiukasti taistelua pudotuspelipaikoista, kun neljän ottelun vieraskiertueelta irtosi voitot Buffalosta ja Columbuksesta. Vastaavasti Nashville ja Boston kuittasivat voitot Vancouverin kustannuksella. Canucksin Markus Granlund oli tasaisen kovassa tikissä läpi viikon, sillä hyökkääjä saalisti tehopisteen jokaisessa ottelussa. Mainiosti vastuuta jokaisessa pelissä saanut hyökkääjä viimeisteli maalit Bostonin ja Nashvillen verkkoon, kun taas syöttötili karttui Buffaloa sekä Columbusta vastaan. Granlund on nyt suomalaisten pistepörssin kymmenennellä sijalla tehoin 14+10. Granlund on myös vuoden 2017 puolella Canucksin tehokkain maalintekijä seitsemällä osumallaan.

1. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Mikko Rantanen vastasi viime viikon suomalaisjytkystä, kun nuorukainen takoi hattutempun Carey Pricen selän taakse. Rantasesta tuli neljäs suomalainen, joka on onnistunut viimeistelemään tällä kaudella kolme maalia samaan otteluun. Nuorukainen on viimeistellyt nyt yhteensä 11 osumaa ja saman rajapyykin on saavuttanut yhdeksän muuta suomalaiskiekkoilijaa tällä kaudella. Rantanen lihotti pistepussiaan myös heti seuraavassa ottelussa syöttämällä joukkueensa ainoaksi osumaksi jääneen maalin Pittsburghin verkkoon. NHL:n ylivoimaisella jumbosijalla majailevan Coloradon sesonki on ollut sysimusta, mutta Rantanen on ollut yksi harvoja joukkueen positiivisia yllätyksiä. Suomalaisella on nyt yhteensä kasassa pisteet 11+14, millä irtoaa joukkueen sisäisen pistepörssin kolmas sija.

Voit hypätä NHL:n kiihtyvään sykkeeseen Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelun kautta. Kattavan kerroinvalikoiman NHL:ään löydät Unibetilta.

Kansikuva: All Over Press