Vetonurkkaus: San Jose sammuttaa Calgaryn liekit

KOHTI MANCHESTERIA – Voita matka Old Traffordille Manchester Unitedin ja Arsenalin väliseen otteluun

Harmittava huti viime viikon vihjeelle. Omaa maalia lukuunottamatta ManU nollasi Liverpoolin täysin, mutta tällä viikolla Jose Mourinhon poppoo meni häviämään Sevillalle ja lensi Mestarien liigassa laulukuoroon jo neljännesvälierissä. Jutin sanoin, mennään eteenpäin. Tämänviikkoinen vihje tulee änärin puolelta.

Calgary Flames – San Jose Sharks: San Jose ML (Betsafe: 2,12)

Calgary ja San Jose kohtaavat ensi yönä kolmatta kertaa tällä kaudella. Kumpikin joukkue on tiukasti mukana pudotuspelitaistossa, ja täysi pistepotti tästä divisioonan sisäisestä kamppailusta olisi molemmille elintärkeä. San Jose on Tyynenmeren divisioonassa toisena, Calgary viidentenä.

Sharks on ollut viime viikkoina pirteällä pelipäällä, kuten kuuluukin, mikäli tavoitteena on niittää menestystä loppukeväällä. Ja se Sharksin tavoitteena kyllä on. Joukkueen runko on pysynyt monen vuoden ajan jokseenkin samana, ja ikärakenteeltaan Sharksin rosteri kuuluu NHL:n vanhimpiin. Viime kesänä San Josen seuralegenda Patrick Marleau siirtyi vapaana agenttina Torontoon, mutta toinen joukkueen pitkäaikaisista avainpelaajista, Jumbo Joe Thornton, teki Sharksin kanssa vielä yhden vuoden jatkopahvin, tavoitteenaan havitella Stanley Cupia vielä viimeisen kerran haipaidassa.

Thornton on tällä hetkellä loukkaantuneena, mutta siirtorajalla Buffalosta hankittu hyökkääjä Evander Kane on esiintynyt edukseen. Ykkösketjuun Joe Pavelskin ja Joonas Donskoin rinnalle istutettu energinen laituri on tehnyt ensimmäisessä seitsemässä ottelussaan Sharks-paidassa kuusi tehopistettä. Näistä seitsemästä ottelusta Sharks on voittanut viisi.

Calgaryn pudotuspelipaikka tulee olemaan aavistuksen kovemman työn takana kuin San Josen. Pleijareihin pääsy vaatisi todennäköisesti kahden pisteen päässä olevien Ducksin ja Kingsin ohittamista, sillä Läntisen konferenssin villi kortti -paikoissa vahvimmin ovat kiinni Keskisen divisioonan joukkueet.

Parantamisen varaa kuitenkin olisi. Flames on voittanut kolme neljästä viime ottelustaan, mutta voitot ovat tulleet kolmesta varsin heikosta joukkueesta: Edmontonista, Ottawasta ja Buffalosta. Tätä ennen Flames oli kärsinyt neljä perättäistä tappiota.

Suurin ero joukkueiden välillä on erikoistilannepelaamisessa: Sharksin 85-prosenttinen alivoima on liigan paras, ja ylivoima on niin ikään kärkikymmenikköä. Flamesin alivoima on ollut kiitettävää, mutta ylivoima puolestaan liigan kahdeksanneksi heikointa. Sharks voitti molemmat tämän kauden aiemmista kohtaamisista, ja me uskomme saman menon jatkuvan ensi yönä. Valintana San Josen voitto jatkoaika ja rankkarit mukaanlukien.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Ezra Shaw/Getty Images