TOP 5: NHL-viikon suomalaiset – piinallisen pitkät putket poikki

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

NHL:ssä oli jälleen vilkas viikko suomalaisten osalta ja kaukaloissa nähtiin useita hienoja suorituksia. Viikon listauksen kärkipaikan valtasi tuttu nimi, mutta tällä kertaa listalla on myös uusia nimiä, kun suomalaiset onnistuivat katkaisemaan pitkiksi venyneitä maalittomia putkiaan.

5. Teemu Pulkkinen, Arizona Coyotes

Teemu Pulkkinen sai kaivatun siirron siirtorajan lopulla, kun suomalaishyökkääjä kaupattiin Arizona Coyotesiin. Kauden loppu on 25-vuotiaan Pulkkisen kannalta äärimmäisen tärkeä, sillä varsinkin kuluva sesonki ei ole sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan. Laituri aloittikin uudessa seurassaan mainiosti. Pulkkinen viimeisteli komean kuvion päätteeksi joukkueensa avausosuman Buffalo Sabresin verkkoon. Kevään aikana onnistumisia on tultava lisää, jotta ura maailman kovimmassa kiekkosarjassa jatkuisi.

4. Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens

Artturi Lehkosen debyyttikausi NHL:ssä on ollut pääosin mainio ja vastuuta on tullut tasaisesti läpi kauden. 21-vuotias hyökkääjä takoi ensimmäisessä 33 ottelussa peräti pisteet 10+4, mutta sittemmin ruuti on ollut hieman märempää. Lehkonen sai kuitenkin kaivatun onnistumisen, kun suomalainen tälläsi joukkueensa toisen osuman New York Rangersin verkkoon. Tuuletuksista huomasi, että 17 ottelun pisteettömän ottelun putken katkaiseminen maistui erittäin hyvältä.

3. Sami Vatanen, Anaheim Ducks

Lehkosen ohella myös Sami Vatanen onnistui katkaisemaan pitkän kuivan kautensa viime viikolla, kun suomalaispuolustaja teki Anaheimin neljännen osuman päätöserän alussa Torontoa vastaan. Vatanen oli edellisen kerran onnistunut maalinteossa joulukuun alkupuolella ja väliin mahtui peräti 25 maalitonta ottelua.Kuluva sesonki on ollut haasteellinen 25-vuotiaalle puolustajalle, kun 56 ottelun jälkeen kasassa on tehot 3+17. Toistaiseksi parhaalla kaudellaan (2014-15) Vatanen viimeisteli Anaheimille 12 osumaa 67 ottelussa.

2. Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes

Carolinalle viikko ole tahmea, kun neljästä ottelusta irtosi vain yksi voitto. Teuvo Teräväinen teki kuitenkin tasaista jälkeä läpi viikon, kun suomalaishyökkääjä pääsi pisteille kolmessa ottelussa saalistaen tehot 1+2. Teräväisellä on nyt 61 ottelun jälkeen kasassa pisteet 12+19, millä irtoaa kahdeksas sija suomalaisten pistepörssissä. 22-vuotias hyökkääjä on saanut viime aikoina erittäin hyvin vastuuta, sillä Teräväinen kellotti Arizonaa vastaan kauden toiseksi suurimmmat peliminuuttinsa, kun vastuuta tuli reilun 19 minuutin edestä.

1. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Mikael Granlund tai Patrik Laine voisivat olla lähes joka viikko listauksen kärjessä, sillä niin kovaa jälkeä kaksikko tällä hetkellä tekee. Laine nappasi kuitenkin kärkisijan tällä kertaa, kun suomalaistulokas viimeisteli viikon kolmessa ottelussa yhteensä tehot 2+2. Laine on viimeistellyt tällä kaudella yhteensä 32 täysosumaa, millä irtoaa maalipörssin hopeasija kaksi osumaa enemmän iskeneen Sidney Crosbyn jälkeen. Tulokkaiden maalipörssissä suomalainen on vastaavasti ykkösenä yhden osuman Auston Matthewsia edellä. Piikkipaikka heltiää myös tulokkaiden pistepörssissä, kun Laineella on kasassa 58 tehopistettä. Matthews hengittää tässäkin tilastossa suomalaisen niskaan kolmen pisteen päässä.

Viaplay LogoKatso KHL:n huippukamppailut suorana Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa

Kansikuva: Getty Images