TOP 5: NHL-viikon suomalaiset – Piste-ennätys, nollapeli ja upea uran päättyminen

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

NHL:ssä nähtiin jälleen värikäs viikko suomalaisten osalta. Mikko Koivu ja Mikael Granlund olivat jälleen totutun kovassa vireessä, mutta hienoja suorituksia nähtiin laajalla rintamalla. Lisäksi Olli Jokinen sai ansaitsemansa päätöksen uralleen.

5. Olli Jokinen, Florida Panthers

Olli Jokinen oli lähestulkoon eniten otsikoissa suomalaispelaajista viime viikolla, vaikka edellisestä ottelusta on jo vajaat pari vuotta aikaa. Panthers kuitenkin tarjosi herrasmiessopimusta, jonka myötä Jokinen sai päättää uransa Floridan pelaajana. Näin ollen 1231 ottelua NHL:ssä kiekkoilleen veteraanin mittava ura sai ansaitsemansa päätöksen. Jokinen saalisti näissä kamppailuissa tehot 321+429.

4. Antti Raanta, New York Rangers

Antti Raanta sai viime viikolla kolmesti torjuntavastuun, kun suomalainen asteli tolppien väliin Tampa Bayta, Carolinaa ja Detroitia vastaan. Raanta olikin joukkueensa avainpelaaja maanantaina Tampa Bayta vastaan, kun Rangers kuittasi voiton maalein 1-0. Lukon kasvatti pysäytti yhteensä 38 laukausta ja kuittasi kauden kolmannen nollapelinsä. Raanta on pitänyt pelaamissaan 87 NHL-ottelussa maalinsa puhtaana nyt yhteensä seitsemän kertaa. Suomalainen sai torjuntavastuun myös Carolinaa vastaan, mutta Hurricanes kuittasi Sebastian Ahon johdolla voitoin maalein 3-4. Sunnuntaina Rangers palasi kuitenkin jälleen voittojen tielle, kun Raanta oli siivittämässä joukkueensa 23 torjunnan myötä voittoon maalein 4-1.

3. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Sebastian Aho oli kaukalon isoin nimi, kun Hurricanes nappasi voiton New York Rangersista maalein 4-3. Aho saalisti kamppailussa pisteet 2+1, Ottelun ykköstähdeksi valittu suomalainen on saalistanut 65 kamppailussa erinomaiset tehot  20+18, millä irtoaa kuudes sija suomalaisten pitepörssissä. Aho on vain yhden osuman päässä Jeff Skinneristä, joka on Carolinan paras maalintekijä. Hurricanesin sisäisessä pistepörssissä 19-vuotias suomalainen on kolmantena.

2. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Aleksander Barkovin ja Florida Panthersin viikko piti sisällään kolme ottelua. Mollivoittoiset otteet saivat jatkua, kun Florida hävisi jokaisen kamppailun New York Rangersin, Minnesota Wildin ja Tampa Bay Lightningin kuitatessa täydet pistepotit. Florida on nyt hävinnyt yhdeksästä edellisestä ottelustaan peräti kahdeksan ja pudotuspeliviiva uhkaa karata ulottumattomiin, mikäli joukkueen kurssi ei muutu. Barkov oli kuitenkin viime viikon kamppailuissa mainiossa vireessä, sillä suomalaishyökkääjän pistepussi karttui tehoin 1+3. Sentteri on saalistanut 52 ottelussa pisteet 17+26, millä irtoaa neljäs sija suomalaisten pistepörssissä.

1. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Buffalon kausi on ollut haasteellinen, mutta Rasmus Ristolainen on ollut totutun vakuuttava. Sabresin viikko piti sisällään kolme ottelua, kun joukkue kohtasi Philadelphia Flyersin sekä kahdesti Columbus Blue Jacketsin. Buffalolle tuloksena oli yks voitto sekä kaksi tappio ja pudotuspelit näyttävät jäävän jälleen haaveeksi. Ristolaiselle viikko oli tehokas, sillä puolustaja saalisti kamppailuissa pisteet 1+3. 22-vuotiaalla Ristolainen teki samalla uuden piste-ennätyksensä, kun 69 ottelun jälkeen kasassa on tehopisteet 5+38, jotka oikeuttavat NHL:n puolustajien pistepörssin kymmenenteen sijaan.

Viaplay Logo Taistelu NHL:n pudotuspelipaikoista käy kiivaana, katso ottelut Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa

Kansikuva: Kevin Hoffman/Getty Images)