TOP 5: Kaukalon katujyrät – mustelmia jaossa!

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Fyysinen peli on iso osa jääkiekkoa. Kova rysäytys laitaan tai mahtavan avojään pommin osuessa kunnolla kohdalleen, syttyy yleisö, pelaajat ja kotikatsomon väki. Tässä viisi fyysisen pelin osaajaa nykypäivän NHL:ssä.

1. Ryan Reaves, Vegas Golden Knights

Tämä 102-kiloinen ja 185-senttinen elävä panssarivaunu on saanut NHL-kaukaloissa lempinimet ´Reaver´ ja ´The Grim Reaver´. Vegas Golden Knightsia edustava Reaves on edellisen ja kuluvan kauden aikana jakanut 434 taklausta, keskimäärin 3,3 ottelua kohden. Reaves on saanut fyysisen pelinsä lisäksi arvostusta myös puolustuspelaamisensa osalta. Valmentajan ihannepelaaja nelosketjussa. Video Reavesin otteista Penguinsin paidassa ennen siirtoa Vegasiin:

2. Milan Lucic, Edmonton Oilers

Taklaustilaston kärkipaikkaa pitävä ´Looch´on terien päällä liikkuva betoniporsas. 107-kiloinen ja 191-senttinen roikale aiheuttaa mustelmia kaudesta toiseen. Kahden viimeisen kauden aikana Lucic on taklannut kaikista NHL-pelaajista eniten, 436 kertaa. Lucicia on kuvailtu hitaaksi, mutta pienessä kaukalossa iso mies näyttää vieläkin isommalta. Ja mustelmia tulee, kuten videosta näkyy.

3. Nikita Zadorov, Colorado Avalanche

Lähtökohtaisesti ´General Zad´ tai ´Comrade Zad´ lempinimet saanut Coloradon puolustajakolossi on listan suurin 196-senttisenä ja 104-kiloisena pelaajana. 400 taklausta 118 ottelun aikana jakanut pommikone on niin vahva, että taklaukset näyttävät paikoin jopa eleettömiltä. Erityisesti Nashville Predators sai tuntea hänen kovuutensa, kun Colorado ja Nashville kohtasivat playoffien 1. kierroksella viime kaudella, kuten videokoosteesta on nähtävissä.

4. Tom Wilson, Washington Capitals

Vihattu pelaaja monessa joukkueessa ja pelaa välillä likaistakin peliä, mutta on silti armottoman kova taklaaja. Wilsonia kutsutaan muun muassa nimellä ´Whip´eli suomennettuna Ruoska. Uransa parhaita vuosia lähestyvällä Wilsonilla on mittaa 193 senttiä ja painoa 98 kiloa. Erittäin kokonaisvaltainen voimahyökkääjä, joka nauttii fyysisestä pelistä ja on kiekollinen pelote etenkin ylivoimalla, kovan laukauksensa ansiosta.

5. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Buffalon luottopakki. Kiekollinen, fyysinen ja taitava. Nauttii, kun pääsee vastustajan ihon alle ja kertoo fyysisen pelin olevan paras tapa pärjätä NHL-kaukaloissa, koska nykypäivän pelaajat ovat niin suurikokoisia. Ristolainen on murjonut vastustajaa viimeisen 125 pelin aikana 363 kertaa ja hän sijoittuu tällä lukemalla sijalle yhdeksän. Pommien jakamisen ohella Ristolainen ottaa itsekin paljon osumia, siitä kertoo blokkaustilaston lukema 190 samassa ottelumäärässä. Videolla vain yksi työnäyte, mutta sitäkin kovempaa vastustajaa vastaan.

Kansikuva: Mike Ehrmann/Getty Images

Lähteet: YouTube, nhl.com

EDIT: Tom Wilsonin pelaajaprofiili korjattu puolustajasta voimahyökkääjäksi. 8.2.2018 klo 11.25.