Ulkoilmaottelut jatkuvat New Yorkissa – Rangers-Devils klo 19.30

Klo 19.30 New Jersey Devils-New York Rangers 2.50 – 3.80 – 2.45

Stadium Series jatkuu tänään legendaarisella Yankee Stadiumilla kun New York Rangers sekä New Jersey Devils ottavat mittaa ulkojäällä.

Rangers ja Devils kohtaavat tänään Yankee Stadiumilla

Rangers ja Devils kohtaavat tänään Yankee Stadiumilla

Eilen Kalifornian lämmössä kohtasivat LA Kings ja Anaheim Ducks, mutta nyt pelataan hieman eri olosuhteissa. Tällä hetkellä isossa omenassa on vajaa kymmenen astetta pakkasta, mutta päivän valjetessa lämpötilan odotetaan kohoavan muutamaan pakkas asteeseen. Loistavat olosuhteet siis luvassa ottelulle vaikka hyvinhän ottelu järjestyi myös Kaliforniassa.

Kingsin ja Ducksin välisestä pelistä nyt vain yksi nimi, Jonas Hiller. Mies torjui (ehkä kaikkien aikojen magein maski päässä) kaiken ja valittiin täysin ansaitusti ottelun tähdeksi. Hillerin nappaamaan 30 torjuntaan mahtui lukuisa kunnon gamesaver. Ottelu päättyi siis ankkojen 0-3 voittoon. Tässä vielä linkki yön ottelun koosteeseen.

Takaisin Yankee Stadiumille. Rangers pelaa ensimmäisen kahdesta ulkoilmaottelustaan. Toinen ottelu Islandersia vastaan pelataan ke-to yönä. Nyt kuitenkin vastassa parilla todellisella veteraanilla vahvistettu Devils. Pari makoisaa taisteluparia, jotka tulevat olemaan isossa osassa ottelun ratkaisua. Martin Brodeur ja Henrik Lundqvist ovat vastakkain tolppien välissä. Jaromir Jagr ja ex-Rangers Ryan Clowe vastaan Rick Nash ja Brad Richards kentällä. Clowe on iskenyt Devilsille 3+7=10 viimeiseen yhdeksään peliin ja Rangersin Nash on taas vertynyt peliviireeseen ja on paukuttanut 10 maalia viimeiseen 10 peliin.

New Jerseyn päävalmentajan Peter DeBoerin suurin ongelma ottelun alla onkin laittaakko maaliinsa veteraani Brodeurin vaiko viime aikoina hyvin pelanneen Cory Schneiderin (torjuntaprosentti 96.1). Haastatteluista on kuitenkin paistanut läpi, etää tässä kyseisessä ottelussa torjuntavastuun kantaa Brodeur.

Joukkueet vetivät lauantaina stadionilla kevyet treenit. Kaikki pelaajat hehkuttivat haastatteluissa legendaarista urheilupyhättöä ja sitä kuinka suuri kunnia on päästä pelaamaan Yankee Stadiumilla. Lundqvist kunnioittaa baseball perinteitä tilaamillaan erikoisvarustuksilla illan otteluun.
”We all feel very lucky to be here, personally, to pay some respect to the Yankees organization – pinstripe pads and mask and stuff like that – it’s a cool thing.” – Henrik Lundqvist lauantaitreenien jälkeen

Jaromir Jagr olisi taas mieluusti pelannut Kalifornian auringossa. Vanhan herran kroppa vaatii hyvän lämmön toimiakseen ja Jagr loukkaantuikin edellisessä ulkoilmaottelussaan heti ensimmäisessä erässä.

”If I had a choice to play here or in L.A., I would probably choose L.A. Nothing against the Yankees or New York. I had a bad experience two years ago. I got injured in the first period, and it was the same weather. It was pretty cold, and I think it’s a lot tougher for the muscles to get warmed up.”

Itse ottelussa on aivan normaalisti pelissä kaksi pistettä, jotka kelpaavat kummallekin playoff paikasta taistelevalle joukkueelle. Tilanne Metropolitan Divisioonassa on todella tasainen. Kuusi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä, divisioona kakkosella Rangersilla on pisteitä tällä hetkellä 57 ja Devilsillä 55. Playoff viiva majailee viime yön jälkeen 56 pisteessä.

Rangers pelaisi ehkä mieluummin joitain muita joukkueita vastaan Stadium Series ottelusarjassa. Joukkue on pelannut heikosti Devilsiä vastaan tällä kaudella (1-4-1) ja viimeiset neljä peliä on menty 0-3-1. Islandersinkin joukkue on pystynyt voittamaan kaudella vain kerran. Kysymys kuuluukin, pystyykö Rangers voittamaan nämä joukkueet vai tipahtaako se playoff viivan alapuolelle näiden otteluiden jälkeen. Hieno tapahtuma tulossa ja vielä parhaaseen katseluaikaan. Pelissä on panosta ja se tulee näkymään myös jäällä. Ennustan tiukkaa ja tasaista vääntöä jossa jatkoaika ei ole mahdottumuus.

Joukkueiden legendat kerkesivät jo kohtaamaan hymyssä suin Bryant Parkin jäällä Manhattanilla.