Vancouver sopimukseen ykkösvarauksensa kanssa – tässäkö Canuksin tulevaisuuden ykköspuolustaja?

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Vancouver Canucks on jäämässä ulos pudotuspeleistä heikkojen otteiden vuoksi. Joukkue on voittanut vain kuusi kamppailua edellisestä 20 kohtaamisesta ja playoff-raja on karannut jo yhdeksän pisteen päähän, kun runkosarjaa on jäljellä 13 kierrosta.

Viime kesänä Canucks varasi Hughesin kiekkoperheen vanhimman pojan, 19-vuotiaan puolustajan Quinn Hughesin, varaustilaisuuden seitsemäntenä pelaajana. Sukunimi kuulostaa enemmän jääkiekkoa seuraaville varmasti tutulta, sillä Quinnin pikkuveli Jack Hughesia pidetään jopa ykkösvarauksen arvoisena tulevan kesän varaustilaisuudessa.

Tulokassopimus Quinn Hughesin kanssa tietänee sitä, että Canucks alkaa jo ajamaan ykkösvaraustaan sisään ensi kautta ajatellen ja antaa hänelle vastuuta loppukaudesta.

NHL:n mittapuulla Hughes on keskimääräistä pienempi puolustaja, sillä mittaa on kertynyt 178 senttiä ja painoa 79 kiloa. Hänen kokonsa ei ole kuitenkaan huolettanut asiantuntijoita, sillä Hughesia on kehuttu poikkeuksellisen sulavasta luistelusta ja etenkin pelilukutaidoistaan, joka näkyy pisteiden muodossa. Michiganin yliopistossa tähän asti kiekkoillut nuorukainen on saavuttanut tämän kauden 32 ottelussa tehot 5+28=33.

Hughesin palkintokaapista löytyy kultamitali alle 18-vuotiaiden MM-kisoista vuodelta 2017 ja hopeaa ja pronssia kaksista alle 20-vuotiaiden MM-kilpailusta. Miesten tasolla hän pelasi Tanskan vuoden 2018 MM-kisoissa ja niistä tuomisina oli pronssimitali.

Lähde: Eliteprospects, nhl.com

Kansikuva: Dave Reginek/Getty Images