Video: Oletko koskaan nähnyt jääkiekkokaukalossa ”lentävää maalivahtia”?

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta.

Nimi Neil Little sanoo harvalle jääkiekkoa seuranneelle mitään, vaikka hän onkin Philadelphia Flyersin NHL-organisaation entinen maalivahti. NHL:ssä Little ei päässyt pelaamaan kuin kaksi ottelua, kun taas AHL:ssä hän torjui 12 kauden ajan.

Parhaiten Little muistetaan uransa ajalta ottelusta Philadelphia Phantoms – Binghamton Senators, jossa puhkesi tappelu Senatorsin maalin läheisyydessä useiden pelaajien kesken. Phantomsin maalilla seisonut Little ei jäänyt toimettomaksi, vaan hän kiihdytti täydellä höyryllä kaukalon toisesta päästä osallistuakseen kahakkaan. Mies tuli tilanteeseen todella vaarallisen näköisesti, sillä toisen luistimen terä näyttää osuvan ainakin yhteen pelaajaan ja tappelu jatkuu kiivaana rysäyksestä huolimatta.

Koomisen tilanteen voit katsoa alla olevasta videosta:

Video on jo 16 vuotta vanha ja laatu sen mukainen, mutta tilanteelle ei voi olla nauramatta, vaikka temppu näyttääkin erittäin vaaralliselta. Erityisesti selostajien reaktio naurattaa, sillä yksi selostajista vertaa Littlen suoritusta amerikkalaisesta jalkapallosta tuttuun kahden jaardin touchdown-suoritukseen ja toinen jatkaa ”annan hänelle kymmenen pistettä tuosta”. Hyppy näytetään myös toisesta kuvakulmasta.

Kansikuva: Christian Petersen/Getty Images