Voiko Aho & Teräväinen olla Saku ja Teemu 2.0?

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saapuivat kuluvaksi kaudeksi hieman eri reittejä Raleigh´n hurrikaanipaitoihin. Etenkin Ahon pelillinen anti on ylittänyt odotuksia.

Alaikäisenä Suomen mestaruuden ratkaissut ja kenties kaikkien aikojen ketjua junnukisoissa johtanut Sebastian Aho on ottanut paikkansa NHL:ssä. Peliäly on ollut tiedossa, mutta että se on heti maailmanhuippua ja vielä kehittyvää sorttia, on tullut Pohjois-Amerikassa uutisena. Kaiken keskellä hikoilee kuitenkin äärimmäisen nöyrä pelaaja.

Samanlaista tarinaa on kirjoitettu reilut 20 vuotta sitten täällä Pohjolassa. Suomen mestaruus, vielä maailmanmestaruus armon vuonna 1995. Taalakaukaloissa ihailtavan nöyrää tekemistä. Ominaisuudet veivät aina legendaarisen Montreal Canadiensin kapteeniksi useaksi vuodeksi. Kertokoon vielä jotain Saku Koivun urasta juuri tullut kutsu Hockey Hall of Fameen.

Helsingin Jokereissa ihastuttanut hyökkääjä, joka tiedostetuista kyvyistään huolimatta varataan vasta ykköskierroksen keskivaiheilla. Toinen naputti tulokaskaudella maaliennätykset rikkomattomaan muottiin, toinen kaiversi nimensä Stanley Cup -pokaaliin.

Teuvo Teräväinen ja Teemu Selänne eivät ole samantyyppisiä pelaajia. Teräväinen ei pelaa samanlaista peliä Ahon kanssa kuin Selänne pelasi Koivun kanssa. Joka tapauksessa suomalaiskaksikoiden välisissä kemioissa saattaa olla yhtäläisyyksiä.

Selänne ja Koivu olivat loppuvuosina Ducksin tunnetut suomalaiset, vaikka siellä Toni Lydmania ja Jarkko Ruutuakin nähtiin. Heidät tunnettiin ja heillä juttu luisti kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Tällä hetkellä on vaikea keksiä syytä, miksei Ahosta ja Teräväisestä voisi tulla ”Hurricanesin suomalaiset”, joihin pian koko kansakunta nojaa. Varsinkin keväisin, kun koittaa maailmanmestaruuskilpailut.

Voit seurata Ahon ja Teräväisen kemian kehittymistä Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelunkautta. Unibetin kattavasta NHL-kohdetarjonnasta löytyy runsaasti pelattavaa jokaiseen NHL-matsiin!