Yön NHL-otteluiden tulokset, raportit ja suomalaisten peliotteet

Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 3-7

Chicagon ykköskenttä hurjasteli neljän maalin ja kymmenen tehopisteen edestä. Patrik Kanelle merkittiin tehot 2+2. Lukemista huolimatta Cam Ward sai urakoida vieraiden maalilla 40 torjunnan edestä. Rasmus Ristolainen sai yli 24 minuuttia peliaikaa ja sai yhden syöttöpisteen Jack Eichelin maaliin. Plus/miinus jäi kolme pykälää pakkasen puolelle.

Florida Panthers – Nashville Predators 1-4

Juuse Saros torjui voiton Predatorsille. Torjuntoja kertyi  27. Kahden erän jälkeen Panthers johti vielä 1-0, Predators käänsi kuitenkin voiton hurjalla kirillään vieraille. Vieraiden ykköskenttä vastasi kolmesta osumasta. Victor Arvidsson teki kaksi maalia, Roman Josi sai tehot 1+1 ja Filip Forsberg syötti kolme maalia.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 0-1RL

Islandersin Thomas Greiss urakoi 41 torjunnan edestä ja Andrei Vasilevskille kirjattiin 36 torjuntaa. Ainoan maalin teki rangaistuslaukauskilpailussa Victor Hedman. Islandersin Valtteri Filppula ja Leo Komarov pelasivat molemmat noin 13 minuuttia. Filppula laukoi neljästi ja vei aloituksia 56% teholla.

Pittsburgh Penguins – Ottava Senators 5-3

Penguins sai onnistumisia laajalla rintamalla, kun kymmenen pelaajaa pääsi tehopisteille. Jake Guentzel teki kaksi maalia ja Sidney Crosby sai kaksi syöttöpistettä. Tappio oli Senatorsille kolmas perättäinen ja Penguins on kerännyt viisi voittoa viimeisestä kymmenestä pelistä. Juuso Riikola kirjautti tehotilastoon +1  17 minuutin peliajalla ja Olli Määttä pelasi myös noin 17 minuuttia.

Washington Capitals – Calgary Flames 4-3

Tasainen ottelu, joka ratkesi 57 sekuntia ennen kolmannen erän loppua, kun Evgeni Kuznetsov viimeisteli ylivoimalla voittomaalin. Ottelun jo päätyttyä Matthew Tkachuk ja Bruce Orpik ottivat tappelusta viiden minuutin jäähyt. Capitals katkaisi peräti seitsemän ottelun tappioputkensa, Flamesille tappio oli toinen viimeisessä kymmenessä ottelussa.

Carolina Hurricanes – Vegas Golden Knights 5-2

Suomalaisista Sebastian Aho viimeisteli 4-2:een 3. erässä, kun hän sai pitkän avauksen oikeaan laitaan ja ajoi maalia kohti. Rystylaukaus patjan yli yllätti Maxime Lagacen Knightsin maalilla. Muille Carolinan suomalaisille ei merkitty tehopisteitä. Voitolla Hurricanes nousi kolmen pisteen päähän viimeisestä playoff-paikasta. Ahon maalin voit katsoa alla olevasta videosta:

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 3-2ja

Toronton Kasperi Kapaselle merkittiin lähes 20 minuuttia peliaikaa ja tehotilastoon -1 sekä kaksi laukausta. Ottelun hahmo oli Red Wingsin Andreas Athanasiou, joka syötti kaikki kotijoukkueen maalit. Tappiosta huolimatta Toronto nousi lisäpisteellä kaksi sijaa paremman voittosarakkeensa ansiosta.

Dallas Stars – Minnesota Wild 3-1

Miro Heiskanen ja Esa Lindell saivat Dallasin paidassa syöttöpisteen mieheen ja Mikael Granlund oli syöttämässä Wildin ainoaa maalia. Wildin ykköspakkiparin puolustaja Ryan Suterille ilta oli vaikea, hän oli jäällä jokaisen Starsin maalin aikana. Illan tehomies oli Tyler Seguin, joka viimeisteli kaksi maalia 3. erässä ja ratkaisi ottelun Dallasille. Jälkimmäinen maaleista syntyi tyhjään maaliin.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images