NHL:n TOP 5 -yllättäjät – ”Haamu” iski puskista

Runkosarjaa on vielä jäljellä reilu kuukausi, mutta tähän mennessä yllättäjät ovat nousseet jo esiin. Seuraavassa yksi näkemys viidestä pelaajasta, jotka ovat pelanneet paremmin kuin uskalsi odottaa.

5 Brent Burns, San Jose Sharks

Vaikka viime kaudella syntyikin jo 60 tehopistettä 82 otteluun, samaisen saldon kerääminen 66 otteluun on yllätys. 24 tehtyä maalia on kova saldo. Burns on pelannut urallaan myös hyökkääjänä, mikä ei voi olla näkymättä kaukalossa ja tilastoissa.

Allekirjoittaneella on outo fiilis, että haiparvi ui tällä kaudella pitkälle ennen kaikkea Burnsin apujen turvin.

4 Artemi Panarin, Chicago Blackhawks

Loikka KHL:stä NHL:ään ei ole ongelmaton. Paitsi jos satut olemaan Artemi Panarin. Kemia löytyi hirmukautta pelaavan Patrick Kanen kanssa ja loppu on historiaa. Venäjän leima passissa saattaa olla pieni este Calder Trophyn pokkaamiselle, mutta kaiken järjen mukaan yli 60 tehopistettä pitäisi riittää.

3 Braden Holtby, Washington Capitals

Holtby oli jo viime pudotuspeleissä maaginen. Hieman ehkä yllättävästi maalivahti jatkoi tämän kauden runkosarjassa samalla meiningillä. Kasassa on tällä hetkellä käsittämättömät 41 voittoa. Hurja 50 voiton rajapyykki on vielä ylitettävissä.

2 Brad Marchand, Boston Bruins

Bruins-hyökkääjällä on jo tässä kohtaa kautta kasassa 34 maalia. Lukema on noin kymmenen yksikköä isompi odotusarvoon nähden. Marchand laukoo ahkerammin kuin aikaisemmilla kausilla, mikä edesauttaa punalampun syttymistä. Voiko rotasta kuoriutua pelillinen maestro tulevaisuudessa? Ei kai sentään.

1 Shayne Gostisbehere, Philadelphia Flyers

22-vuotiaan jenkkipuolustajan kausi on ollut onnistunut. Pisteputki- ja seuran sisäinen puolustajien piste-ennätykset saattavat olla vasta alkusoittoa herran NHL-uralla.

Lempinimeä ”Ghost” totteleva Gostisbehere voi olla jopa niin kova äijä, että hän raahaa joukkueensa vielä pudotuspeleihin.

Hyppää maailman parhaan kiekkoliigaan kyytiin Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty Images