Nuoret Leijonat Tšekin kimppuun klo 15.30

nuoretleijonatPikku-Leijonat piti lohkon kakkostilansa uuden vuoden pelissään. Sveitsi voitti Suomen voittomaalikilpailussa, mutta Leijonille riitti piste lohkon kakkostilan varmistamiseen. Suomen vastustajaksi puolivälieriin luistelee Tšekki.

Suomen peli oli todella tahmeaa Sveitsiä vastaan. Ville Husso vaihdettiin maalilta 3-1 tilanteessa ja se herätti jellonat taistelemaan. Vain 40 sekuntia maalivahdin vaihdon jälkeen Suomi kavensi ja lopussa vielä Saku Mäenalanen ohjasi tasoituksen. Suomen valmentaja Karri Kivi ei ollut todellakaan tyytyväinen omiensa esitykseen, mutta vetosi myös turnausrasitukseen. Ottelu oli Suomelle neljäs viiteen päivään ja se näkyi luistelussa ja kaksinkamppailuissa.

Tšekin turnaus on kulkenut vaihtelevasti. Ensimmäisessä ottelussaan USA vei takatukkia 5-1, mutta seuraavassa tšekit kaatoivat yhden ennakkosuosikin Kanadan 5-4 rankkareilla. Sitten 3-0 häviö Saksalle ja alkulohkon viimeisessä ottelussa 4-1 voitto Slovakiasta (kooste ottelusta alla). Joukkue ratkaisi siis jatkopaikkansa vasta viimeisessä ottelussaan, turnauksessa joka on ollut joukkueelle aikamoista aallokkoa. Tappiolla Slovakialle joukkue olisi lähtenyt hakemaan vauhtia karsintasarjasta. ’Mieliala’-joukkueen termiä voisi käyttää siis puhuttaessa nuorista slaavilaisista.

Suomelle hyviä uutisia tuo Rasmus Ristolaisen ja Artturi Lehkosen odotettava paluu kokoonpanoon. Ennakoissa aika selkeältä vaikuttaa että maaliin luistelee Juuse Saros. Tšekiltä on pelikiellossa Partik Marcel, joka polvitaklasi rumasti Slovakia-ottelussa Patrik Minarikia. Teuvo Teräväinen on ollut Suomen paras pistemies turnauksessa tehoilla 0+7 ja on pistepörssissä sijalla 8.  Tšekillä ei ole yhtään pelaajaa pörssin 28. joukossa. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat Martin Prochazka ja Onderj Kase 1+2 tehoilla.

Taitoa tšekeiltä löytyy. Venäjä-ottelu näytti kuitenkin mihin Leijonat pystyvät hyvällä ja kontrolloidulla joukkuepelillä. Ja Tšekki ei ole läheskään samaa kaliiberia kuin nuori punakone. Jatkopeleissä paineet nousevat ja onkin iso osa ottelun lopputulemaa kuinka joukkue paineet käsittelee ja kestää. Jos mailassa ei ole värinä päällä ja jalat toimii, niin Pikku-Leijonilla ei tule olemaan mitään hätää.