Nuorten Leijonien pelaajaesittelyt: Maalivahdit

Faneille.com esittelee Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen pelaaja pelaajalta. Ensimmäisenä ovat vuorossa maalivahdit.

Veini Vehviläinen, JYP

Vehviläinen voi ikänsä puolesta osallistui näihin kekkereihin vielä vuodenkin päästä, mutta Veini saatetaan hyvinkin nähdä jo näissä kisoissa vastuunkantajana. Teknisesti taidokas maalivahti, jonka henkinen kantti on rautainen, mikä on nähty tällä kaudella Liiga-jäillä. 18-vuotiaan kassarin puntti ei ole tutissut JYPin paidassa, kun nuorukainen on syrjäyttänyt kokeneen Tuomas Tarkin ja antanut JYPille mahdollisuuden taistella hyvistä sijoista. Tililtä löytyy 15 Liiga-ottelua päästettyjen maalien keskiarvon ollessa häikäisevä 1.79.

Kaapo Kähkönen, Espoo Blues

Blues-vahti täydentää Suomen loistavan veskarikaksikon. Kähkönen on kisojen pääikäluokkaa (96-syntyneitä) ja hän saa taatusti mahdollisuuden kisoissa. Hän on pelannut loistavasti Espoon Bluesin maalilla, joten Suomella on heittää kisoihin kaksi kovan luokan Liiga-kassaria. Minnesota Wildin varaama maalivahti säväytti viime vuonna Mestiksessä oltuaan sarjan paras maalivahti sekä paras tulokas. Kähkönen ei ole aina ollut maajoukkueessa parhaimmillaan, sillä esimerkiksi U18 MM-kotikisat Lappeenrannassa menivät täysin penkin alle.

Emil Larmi, Peliitat

Larmi on noussut täysin puskista Suomen maalivahtikolmikkoon. Heinolan Peliittojen sensaatiotorjuja oli vielä viime kaudella Pelicansin A-junioreissa varamaalivahdin roolissa. Itseasiassa Pelicansin A:ssa oli kaksi maalivahtia hänen edellään eikä Larmille tilastoitu kuin kymmenen ottelua. Nyt Larmi on kuitenkin ottanyt isoja kehitysaskeleita eikä Liiga-pelit ole enää kaukana. Larmi on kotikisoissa katsojan roolissa, mutta on helpottavaa tietää, että Suomella on loukkaantumisten varalle luotettava kassari reserveissä.

Seuraa nuorten MM-kisoja Ylen kanavillla 26. joulukuuta – 5. tammikuuta.

Kansikuva: All Over Press