Vetomiehet – Inklusiivinen kuin MM-kisat, joskin ilman 600 miljoonan euron lisäpottia

We back, bro. Vetomiehet avaa kauden 2017 julkisen vedonlyöntiurakkansa NYT. Ennen urakan alkua, sallinnette että esittelemme itsemme uudelleen.

Vetomies, tuo etäisesti tavallista kahden- ja kuudenkympin väliin ikäänsä ruksaavaa suomalaista miestä muistuttava eläin elää jännitykselle ja erityisesti vedonlyönnille. Hän on kaikkien mahdollisten palloilulajien, yleisurheilun, hiihtolajien ja taskubiljardin asiantuntija – riippuen tilanteesta, tarpeesta ja tarjolla olevasta kohdevalikoimasta. Sydän kuitenkin sykkii neljälle suurelle: futikselle, lätkälle, salibandylle – ja kyllä, pesäpallolle.

Vetomiesten kommuuni on muodostunut syvää veljesrakkautta (bromance) toisiaan kohtaan tuntevien eri alojen ja lajien ammattilaisten ympärille. Voitaisiin jopa sanoa, että Vetomiehet ryhmänä inklusiivinen kuin FIFA:n laajenevat MM-kisat, tosin ilman 600 miljoonan euron lisäpottia. Kuten yleensä, joukossa uho tiivistyy ja aikamme toistemme naamoja tuijottaneena päätimme julkistaa lähes päivittäin vähintään yhden pelivalintamme ja tekemään sitä pitkässä juoksussa voitollisesti.

Eräänlaisena kasvuprosessina päätimme vuoden 2016 alussa astua Naamakirjan väljähtyneelle oluelle ja viimeviikkoisille boksereille haisevasta pienryhmästä julkisuuteen. Altistamme itsemme – ja ennen kaikkea vedonlyöntimme – edelleen päivänvalolle. ”Eihän tää saatana päivänvaloo kestä” -tyyliset lausahdukset tappioiden hetkillä on syytä unohtaa, ja katsoa mihin Suzuki PV:n päivitetty ja modattu kakstahtimoottori, huono huumori ja urheilutietämyksemme vedonlyönnin moottoritiellä riittää.

Luvassa on säänöllisen epäsäännöllisesti 1-3 vihjettä, useimmiten yksi Vetomiesten näkemyksen mukaan päivän parhaaseen (tai parhaisiin) vetokohteisiin.

Vuosi 2016 paketoitiin VAT-ilmoitusten ohessa pakettiin torstaina, ja jos mietit miten viime vuosi sujui tuloksellisesti, vastaukset löydät täältä.

Tšerve, Tšerepovetsi

Päivän ja samalla vuoden ensimmäinen julkinen vetovalinta isketään hyvää tulosta vuosien saatossa tuoneeseen itäiseen kiekkoliigaan, joka tavataan tiivistää kolmeen kirjaimeen: kaa hoo el eli KHL.

Severstal on jostain kaivanut huumoria peliinsä tilanteessa, jossa tilanne pudotuspelien suhteen on lähes yhtä todennäköinen kuin Aleksi Valavuoren offline-vuosi. Ehkäpä juuri panosten katoaminen Severstalin harteilta on vapauttanut peliä, tai sitten pelaajille on vihdoin maksettu liksat, tiedä häntä mutta tulosta on syntynyt. Viisi peliä, kolme voittoa. Se on saldo, joka on noteerattava.

Avangrad Omsk puolestaan tappelee itäisen konferenssin kakkossijasta yhdessä Ak Barsin kanssa. Kotietu on sinettiä vaille valmis, sillä omassa divisioonassaan ero Salavat-Julajeviin on paisunut jo 15 pisteeseen.

Vieraat kärsivät muutaman avainpelaajan poissaolosta. Jonas Ahnelöv, Anton Burdasov ja Pjotr Khokhryakov ovat edelleen sivussa.

Severstalin pelit ovat olleet runsasmaalisia viime viikot etenkin kotijäillä. Maaleja on mätetty yli kuuden keskiarvolla ja vaikka Omsk on tavallisesti profiloitunut vahvana puolustusjoukkueena, iloista ja avautunutta peliä voidaan odottaa kotijoukkueen osalta perjantaina, ohessa myös maaleja.

Perjantain pelivalinta

Myö pelataan overia Unibetilla. Kertoimet löydät Unibetin sivuilta, lisäksi pääset kattaukseen suoraan kiinni alta (linkki vie päivän KHL-kertoimiin).

KHL: klo 18.00 Severstal-Omsk yli 4.5 maalia @ 1.92 

Kuva: AOP