Nuorten Leijonien pelaajaesittelyt: Puolustajat

Faneille.com esittelee Suomen nuorten MM-kisajoukkueen pelaaja pelaajalta. Seuraavana vuoroon astuvat puolustajat.

Vili Saarijärvi, Flint Firebirds

OHL:n yksi parhaista kiekollisista puolustajista ja Suomen alakerran liideri. Saarijärveä ei ole koolla pilattu, mutta nuorukainen korvaa puutteitaan loistavalla liu’ullaan sekä sijoittumisellaan. Muistuttaa monessakin mielessä Sami Vatasta: pienehkö, taitava, nopea ja kova lyöntilaukaus. Detroit Red Wings -varaus tulee olemaan Suomen tärkein viivamies näissä kisoissa. Ihastutti viime keväänä U18-MM-kisoissa voittamalla puolustajien pistepörssin.

Olli Juolevi, London Knights

Juolevi pelaa vielä häkki päässään, mutta hän on silti Suomen alakerran varmimpia pelaajia. Peli on kulkenut OHL:ssä niin hyvin, että useat tahot ovat arvioineet suomalaispakin olevan ensi kesän NHL Draftin ensimmäinen eurooppalaispuolustaja, joka varataan. Iso, mutta hyvin liikkuva Juolevi on monipuolinen puolustaja eikä häneltä juuri löydy heikkouksia. Suomen toiseksi tärkein offensiivinen puolustaja, mutta ehkäpä tärkein oman pään luuta.

Sami Niku, JYP

Niku on ollut pitkään 96-ikäluokan parhaimpia puolustajia – eikä ihme: JYP-puolustaja on taitava luistelija, hyvä kiekonkäsittelijä ja hyvällä pelisilmällä operoiva pelimies. Winnipeg Jetsin varaus on kuitenkin melko pehmeä ja häneltä on totuttu näkemään riskialtista peliä. Fyysisyys tulee tuottamana ongelmia kärkimaita vastaan, mutta jos hän jättää virheet minimiin, tulee hän olemaan isossa roolissa Nuorten Leijonien alakerrassa. Parhaimmillaan loistava pelinavaaja.

Joni Tuulola, HPK

Upea viime kausi loi isot odotukset tähän kauteen, mutta meno ei ole ollut aivan odotetunlaista. HPK:ssa ei ole helppo loistaa, mikä osin selittääkin Tuulolan otteita, mutta kausi on silti ollut pettymys. Tuulola on iso ja hyvin liikkuva puolustaja, jolta löytyy kiekollista taitoa. Saattaa olla välillä omassa päässä hukassa, mutta hän tulee kantamaan isoa roolia näissä kisoissa. Tuulola on joukkueen kokenutta kalustoa ja hänen täytyy olla johtajan asemassa. Suomen top4-puolustajia.

Miro Keskitalo, TPS

Stay-at-home-puolustaja, jolta ei hienouksia nähdä. Keskitalo on iso ja välillä myös ilkeä, minkä vuoksi hänen panostaan kaivataan Suomen pakistossa. Junnukisojen päätön vauhtikiekko voi tuottaa TPS-pakille ongelmia, mutta Keskitalon täytyy pystyä sijoittumana viisaasti ja jättää höntyilyt tekemättä. Miehen tehtävänä on huolehtia, ettei vastustajan ole kiva tulla Suomen maalille.

Niko Mikkola, KalPa

Mikkolaan pätevät samat teesit kuin Keskitaloon. Mikkola on kuitenkin hiukan parempi luistelija ja aktiivisempi kiekon kanssa, mutta se näkyy myös virheiden määrässä. Mikkolalta on nähty isoja hasseja, minkä vuoksi hänen täytyy pystyä pelaamaan kotikisoissa tarkempaa kiekollistä peliä. Mikkola on myös isokokoinen ja häneltä odotetaan kovaa peliä omissa. Suomen alakerta on kokematon ja melko köykäinen, joten Mikkola-Keskitalo-kaksikon miehisyyttä kaivataan enemmän kuin koskaan ennen.

Eetu Sopanen, Pelicans

196-senttinen ja 102-kiloinen Sopanen tuo Suomen joukkueeseen ison määrän äijämäisyyttä. Verkkainen liike voi tuottaa ongelmia, mutta mies korvaa sijoittumisellaan paljon. Antaa helpon ykkössyötön eikä muuta – se on hänen roolinsa. Sopanen  on pelannut syyskauden isossa roolissa Peliitoissa Mestistä, joten hyppy koviin MM-peleihin on iso. Sopanen on kuitenkin tärkeää pelimies omassa päässä.

Seuraa nuorten MM-kisoja Ylen kanavillla 26. joulukuuta – 5. tammikuuta.

Kansikuva: All Over Press