Olli Määttä antaa vakuuttavia näyttöjä – Barkov maalinteossa

maattaEdellisessä ottelussa New York Rangersia vastaan peliaikaa 28 minuuttia ja tehot 0+1. Nyt päivää myöhemmin ottelu Minnesota Wildia vastaan; peliaikaa 21.46, tehot 1+1 ja valinta ottelun tähdeksi. Maalinsa Olli Määttä viimeisteli rangaistuslaukauksesta, joka oli vasta toinen puolustajan iskemä rankkari varsinaisella peliajalla Pittsburgh Penguinsin seurahistoriassa. Pascal Dupuis antoi vinkin 19-vuotiaalle puolustajalupaukselle ennen rankkaria,“’Duper’ told me to see if my stick was broken or not. That would be embarrassing”. Määttä on tehtaillut kauden aikana 3+8=11 pistettä joista 2+2=4 on syntynyt viimeisessä 4 ottelussa, Pensiä ei näytä loukkaantumiset haittaavan. Nyt kaatui Minnesota 5-2 lukemin. Joukkue on marssinut nyt voitosta voittoon kuusi matsia putkeen ja viimeisestä 12 pelistään joukkue on hävinnyt vain yhden. Jussi Jokinen napsi tehot 0+1 ja Minnesotan maalilla vuoron sai vaihteeksi Niklas Bäckström (torjunnat 23/26). Mikko Koivulla ei ollut paras iltama -3 . Erik Haula jäi pienelle peliajalle +1.

Toinenkin nuori suomalainen on loistanut viime peleissä. Florida Panthers otti viidennen peräkkäisen voiton Ottawa Senatorsin kustannuksella lukemin 2-4, Aleksander Barkovin iskiessä maalin. NHL:n nuorin pelaaja on ollut vahvassa vireessä ja johtaa Panthersin ykköskenttää ottelusta toiseen. Kauden alla epäiltiin että Sasha katoaa jossain kohtaa kautta kuvasta, mutta nyt Sothsin lähestyessä mies ei häviä minnekkään. Viimeiset neljä peliä tehoin 2+2 ja kehuja satelee sekä lehdistöstä että valmentajilta. Nähtävissä on riittääkö nuorukaisten vauhti Sotshin koneeseen asti.

Yön otteluissa suomalaiset jatkoivat hyvää virettään kun kuusi pelaajaa pääsi pisteille. Kierroksen yllätyksestä vastasi sarjan jumbo Buffalo voittamalla divisioonaa johtavan Bostonin 4-2.