Päivän MM-poiminta: Keski-Euroopan derbyssä tuttuja miehiä

Faneille.comin Päivän MM-poiminta -juttusarjan toisessa osiossa otetaan tarkkailuun legendaarinen ottelupari Ranska-Saksa. Legendaarinen siinä mielessä, että kyseessä on naapurimaat, joilla on hieman samankaltainen historia kuin Suomella ja Ruotsilla. Kilpailuasetelma on selkeä eikä kumpikaan halua tätä ottelua hävitä.

Joukkueet eivät ole mitenkään nimekkäitä, eivätkä kuulu millään tavalla siihen kirkkaimpaan kärkeen MM-kisoissa. Ennemmin sekä Saksa että Ranska kuuluvat niihin lilliputtimaihin, jotka pääsevät aniharvoin pelaamaan pudotuspelejä kisoissa. Molemmilla on toki ollut aikansa, mutta tällä hetkellä kumpaakaan joukkuetta ei odoteta pudotuspeleihin.

Miksi tämä peli sitten on meidän päivän poiminta? Siihen on parikin syytä: ensinnäkin asetelma Ranskan ja Saksan välisestä ottelusta on mielenkiintoinen, koska kyseessä ovat naapurimaat ja naapurimaallehan ei koskaan sovi hävitä. Tämänhän ovat myös Suomi ja Ruotsi osoittaneet. Ottelu tulee olemaan siis hieman erilainen kuin normipelit, koska pelissä on paikallispelin henki.

Toinen syy on sitten pelaajistossa: molemmissa joukkueissa pelaa pelaajia, jotka ovat myös suomalaisille tuttuja pelimiehiä. Saksan maalissa torjuu muuan Dennis Endras, joka pelasi kaudella 2011-2012 Helsingissä HIFK:n paidassa. Endras ei ole huono maalivahti ja hän tulee varmasti olemaan yksi ottelun avainpelaajista.

Saksan maalia vartioi entinen HIFK-maalivahti Dennis Endras (All Over Press)

Saksan maalia vartioi entinen HIFK-maalivahti Dennis Endras (All Over Press)

Saksan joukkueesta löytyy myös yksi NHL-pelaaja, sillä Arizona Coyotesin hyökkääjä Tobias Rieder edustaa Saksaa näissä kisoissa. Joukkue koostuu lähinnä DEL-liigan pelaajista, Riederiä ja SC Bernissä pelaavaa Justin Kruegeria lukuunottamatta.

Suomalainen Ranska

Suomalaisittain ajatellen Ranskan joukkue on hyvinkin mielenkiintoinen. Joukkueessa pelaa seitsemän Suomessa pelannutta pelaajaa. Heistä viisi pelaa edelleen Suomessa ja neljä pelaa Liigassa. Joukkueessa on myös ensimmäinen ranskalaispelaaja, joka on Liigassa pelannut. Kuka vielä muistaa Helsingin IFK:ta kaudella 2002-2003 edustaneen Yorick Treillen?

Vaasan Sportin Charles Bertrand vahvistaa Ranskan joukkuetta (All Over Press)

Vaasan Sportin Charles Bertrand vahvistaa Ranskan joukkuetta (All Over Press)

Ranskan joukkueen riveissä pelaa myös viime kaudella HIFK:n pakistoa vahvistanut Yohann Auvitu. Lisäksi joukkueen hyökkäyksestä löytyvät sellaiset nimet kuten Teddy da Costa, joka edusti päättyneellä kaudella Lahden Pelicansia ja Charles Bertrand – Vaasan Sportin tehopelaaja. Myös Damien Fleury löytyy joukkueesta ja hän edusti Sportia alkukaudesta.

Joukkueessa on myös Mestiksen mestareissa pelannut Anthony Guttig sekä LeKissä kiekkoillut Valentin Claireaux. NHL-pelaajia joukkueesta löytyy yksi, kun Dallas Starsia edustava Antoine Roussel vahvistaa joukkuetta. Myös ZSKA Moskovaa edustava Stephane da Costa löytyy Ranskan kokoonpanosta. Maalilla pelaa mielenkiintoinen nimi, myös NHL:ssä pelannut Cristobal Huet.

Tässä otteluparissa riittää mielenkiintoisia nimiä, joten tämän väännön katsomista kannattaa harkita.

Ottelu pelataan kello 17:15 alkaen O2 Arenalla Prahassa. Ottelun näet MTV Katsomosta ja MTV Sport -kanavilta.