Päivän MM-poiminta: taistelua lohkovoitosta

Päivän MM-poiminnassa tarkastellaan Yhdysvaltojen ja Venäjän välistä kamppailua, jossa saatetaan ratkoa B-lohkon voitto.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat ainoat B-lohkon joukkueet, jotka eivät ole vielä menettäneet pistettäkään. Kuudessa pisteessä olevat maat ovat Suomen ohella lohkon suurimmat suosikit, mutta Leijonien tappio USA:lle saattoi katkaista haaveet lohkovoitosta.

Näin ollen ratkaisu saatetaan nähdä Venäjän ja USA:n välillä tänään, elleivät joukkueet kompuroi pieniä maita vastaan. Jenkkien voitto tietäisi sitä, että lohkovoitto olisi menossa yllättäen Pohjois-Amerikkaan, mitä voitaisiin pitää suhteellisen suurena yllätyksenä.

Venäjällä on lohkon paras materiaali ja se on tänään selvä ennakkosuokikki, mutta Yhdysvallat on osoittanut kahdessa ensimmäisessä ottelussa vaarallisuutensa ja pystyy taatusti haastamaan Venäjän. Jenkit rökitti avausottelussaan Leijonat maalein 5-1 ja toisessa ottelussa joukkue kaatoi Norjan maalein 2-1. Tasaiset lukemat Norjaa vastaan eivät kerro koko totuutta eikä Yhdyvallat ollut lähelläkään tappiota norjalaisia vastaan.

Venäjälle USA on ensimmäinen kova mittari eikä itänaapurimme otteista voi vielä paljoa kertoa. Joukkue on voittanut Norjan ja Slovenian maalierolla 11-5 eikä Venäjän ole vielä tarvinnut esittää parastaan, mutta tänään heiltä vaaditaan jo loistavaa suoritusta, sillä Jenkeillä on poikkeuksellisen hyvä joukkue kasassa.

Nimetön, mutta hyvä

17

Connor Hellebuyckilta ei löydy NHL-kokemusta. (AOP)

Tänä vuonna Yhdysvaltain kokoonpanossa on poikkeuksellisen paljon tuntemattomia nimiä, mutta juuri se fakta tekee Jenkeistä tänä vuonna todella hyvän. Kallispalkkaiset NHL-nimet jättivät Euroopan lomailut väliin ja joukkueenjohto tarjosi mahdollisuuden KHL- AHL- ja yliopistopelaajille. Jenkit onkin tänä vuonna selvästi nälkäisempi ja motivoituneempi.

NHL:stä tulleet pelaajat ovat puolestaan nuoria lahjakkuuksia, joilla riittää vielä virtaa ja intoa pelata MM-jäillä, joten Todd Richardsin rakentama ryhmä on suorastaan loistava.

Venäjä tulee kovaa Jenkkien niskaan, mutta Yhdysvallat tarjoaa nopeaa ja fyysistä kiekkoa, mikä voi tuottaa venäläispakeille ongelmia. Jenkkien maalilla häärii AHL-veskari Connor Hellebuyck, joka on aloittanut turnauksen loistavasti. Joukkueen puolustuksessa riittää kovia nuoria NHL-nimiä, kuten Seth Jones, Torey Krug, Justin Faulk ja Jake Gardiner. Kaiken kaikkiaan Yhdysvaltain alakerta näyttää loistavalta ja se pystyy haastamaan Venäjän taitavat hyökkääjät, mutta löytyykö hyökkäyksestä tarpeeksi tehoja?

Yhdysvaltain nimettömyys tuleekin esiin hyökkäyksessa, jossa on toki hyvän luokan NHL-pelaajia, muttei aivan tähtitason nimiä. Kapteeni Matt Hendricks ja nuori Brock Nelson ovat isossa roolissa joukkueen hyökkäyksessä ja heidän pitää pystyä jatkamaan samalla tasolla.

KHL-nimet Steve Moses ja Dan Sexton sekä yliopistosta tulleet Jack Eichel, Dylan Larkin ja Jimmy Vesey ovat aloittaneet turnauksen pirteästi ja antaneet loistavaa tukea NHL-pelaajille.

Jenkit painaa nuoruuden innolla ja näin nälkäistä USA:ta ei olla nähty vuosiin. Tämä tulee näkymään isoa ja pahaa Venäjää vastaan, mutta riittääkö se voittoon?

Päivän betsipoiminnat:

Latvia – Ruotsi : Filip Forsberg tekee maalin
Kyllä
Kerroin: 2.15
Forsberg näytti Itävaltaa vastaan, mikä hän on miehiään. Kokoajan vaarallinen Filip saa varmasti paikkoja Latviaa vastaan eikä tämä mies montaa mahdollisuutta tarvitse naulatakseen.
Venäjä – USA : Vierasjoukkueen maalit
Yli 2.5
Kerroin: 2.20
Venäjää ei aina kiinnosta puolustaminen ja Yhdyvalloilta löytyy hyvä määrä viimeistelytaitoa. Tästä mittelöstä voi kehkeytyä kunnon maalijuhlakin.
Kanada-Tshekki (vierastasoitus 1.5)
1
Kerroin 2.15
Kanada on näyttänyt alusta lähtien parasta osaamistaan eikä Tshekki pysty kaatamaan kanadalaisia. Neljä kovaa hyökkäyskentällistä jyrää kotijoukkueen ohi, vaikka Tshekki tuleekin roikkumaan pelissä kokoajan mukana.
Norja – Suomi : Maalien lukumäärä
Alle 5.5
Kerroin 1.72
Norja pystyy hyvän maalivahtipelinsä ja kurinalaise puolustuksensa ansiosta pitämään lukemat tasaisina. Suomen päätyyn ei liioin maaleja tehdä, joten loppulukemat voivat olla hyvin samaa luokkaa kuin eilisessä Tanska-ottelussa. Samaan peliin voi myös valita Norjan alle 1,5 maalia kertoimella 1.5, sillä montaa paikkaa kotijoukkueelle ei tarjoudu Leijonien maalilla.
Kokonaiskerroin: 17.5
Kohteiden sekä kertoimien lähteenä on käytetty NordicBet- sekä Betsson-sivustoja.