Tuskainen Torpedo jäi Jokereiden jalkoihin

Pitkään näytti siltä, että Helsingin Jokerit marssii helppoon voittoon Torpedosta, mutta Wojtek Wolskin, Evgeny Mozerin ja Vladimir Kaluzinin kolmannen erän maalit tekivät pelistä tiukan. Jokerit oli lopulta vahvempi lukemin 3-4 jäähyjen värittämässä ottelussa. Voittomaaliksi jäi Jokereiden kapteenin Niko Kapasen iskemä 1-4 maali.

Nihkeän avauserän jälkeen Moses vapautui

Ensimmäinen erä ei tarjonnut kovin hyvää kiekkoviihdettä paikalle saapuneelle yleisölle. Hermostuneisuus leimasi molempien joukkueiden otteita, ja erityisesti Jokereille kirjattiin lukuisia kiekonmenetyksiä.

Isännät hallitsivat avauserää, ja Jokereilla oli vaikeuksia hyökkäyksiensä rakentelussa. Laukaukset kirjattiin isännille 14-2, mutta maalit vieraille 0-1. Jokereiden avausmaalin ylivoimalla teki Linus Omark, jonka tarkka laukaus painui vastustamattomasti maalin yläkulmaan Mikhail Birjukovin hanskakäden puolelta. Tilanteessa Omark käytti ensin kiekkoa maalinkulmalla olleella Petr Koukalille, joka tarjosi kiekon takaisin p-pisteellä peliä pyörittäneelle Omarkille.

Kaksi maalia eri maalivahdeille 39 sekunnin sisällä

Toisen erän alussa Moses iski kaksi maalia 39 sekuntiin. Ensin yhdysvaltalaislaituri kiepautti vanhanaikaisella maalin puolustaja Artyom Blazhiyevskyn jalan kautta, jonka jälkeen Torpedon valmentaja Peteris Skudra vaihtoi maalivahtia.

Vaihdos ei kuitenkaan auttanut Torpedon herättelyssä, sillä vain hetki myöhemmin Moses polki avoinna ollutta laitaa pitkin vetopaikalle ja upotti tylysti ranteella kiekon takayläkulmaan ohi Maxim Alyapkin. Tilanne oli Jokereille tässä vaiheessa jo 0-3, ja Torpedon valmentaja Peteris Skudra käytti tässä vaiheessa aikalisänsä.

– Totta kai kaksi maalia tuntui hyvältä, mutta tärkein asia kuitenkin on että maalit auttoivat joukkuetta voittoon. Tuossa oli muutama peli (viisi ottelua, toim. huomio) ilman maaleja, mutta ei tässä mitään paineita vielä ollut, kertoi kahden maalin Moses pelin jälkeen.

Mosesin maalien lisäksi erässä huomiota herätti Denis Kazionovin kovat otteet. Ensin Kazionov taklasi takaapäin Omarkia päähän, ja jatkotilanteessa huitaisi vielä Petr Koukalia poikittaisella naamaan. Tilanteesta Kazionov sai 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta Koukalin huitaisusta mies selvisi ilman rangaistusta.

Torpedon kiri ei riittänyt

Päätöserässä suurin jännityksen aihe oli, pelaako Henrik Karlsson Jokereiden maalilla nollapelin. Ensimmäisen puoliskon erästä Torpedolla ei juurikaan ollut maalintekopaikkoja, mutta yhdeksän minuuttia ennen ottelun loppua Skudran riskinotto kannatti. Alyapkin luisteli maaliltaan pois ja Torpedo haki avausmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Pitkän Torpedo pyörityksen jälkeen Juuso Hietanen ja Sergei Bernatsky alustivat ja Vladimir Galuzin ohjasi kiekon ohi Kalrssonin.

Vain reilu minuutti myöhemmin Niklas Hagman ja Niko Kapanen polkivat vastaiskuun ja kapteeni Kapanen siirsi kiekon varmasti rystyltä ohi Alyapkinin ja kuittasi näin välittömästi takaisin Jokereiden kolmen maalin johdon. Samassa ajassa Jokerit vaihtoi maalille Riku Heleniuksen. Jokerilähteiden mukaan kyseessä on pieni loukkaantuminen, mutta ei mitään vakavaa.

Kapasen maali tuntui ratkaisevan ottelun lopullisesti, mutta Torpedo ei kuitenkaan luovuttanut. Ensin Wojtek Wolski iski  ylivoimalla isäntien toisen maalin ajassa 56.24 ja Evgeny Mozer toi Torpedon jo maalin päähän 26 sekuntia ennen pelin loppua.

Viimeiset hetket mentiin ilman maalintekopaikkoja ja näin Jokerit nappasi tärkeät kolme pistettä.