Päivän MM-poiminta: tehottomat miehet

Faneille.comin päivän MM-poiminnassa nostetaan esiin suomalaispelaajia, joiden pistetehtailu on jäänyt vaatimattomaksi. Pudotuspeleihin on enää kaksi ottelua matkaa ja tietyiltä pelaajilta vaaditaan huomattavasti enemmän.

Leijonien pistepörssin kärkipäässä majailevat muun muassa Joonas Kemppainen ja Esa Lindell. Liiga-pelaajat, joilla on menossa vasta ensimmäiset aikuisten MM-kisat. Uusia vastuunkantajia on noussut esiin, kun vanhoilla staroilla on ollut hankalaa.

Joukkueessa on huomattavissa positiivista sukupolvenvaihdosta, mutta kokeneelta kaartilta vaaditaan vielä tehokkuutta ja johtajuutta. Tulosvastuuta ei voi sysätä pelkästään Kemppaisen, Lindellin, Aleksander Barkovin ja Joonas Donskoin niskaan. Tämä kokematon nelikko on ollut Leijonien parhaimmistoa ja heille on painettu niskaan isot odotukset.

Keiltä vaaditaan enemmän?

Petri Kontiola, Tuomo Ruutu, Antti Pihlström, Juuso Hietanen ja Jarkko Immonen ovat tehneet yhteensä tehot 1+1. Nämä viisi pelaajaa ovat saalistaneet yhteensä vain kaksi tehopistettä, mikä on suorastaan surkea lukema. Ennakkoon näille herroille olisi aseteltu isot roolit ja tulosvastuut, mutta toisin kävi. Onneksi Leijonissa on ollut uusia nousijoita, sillä muuten joukkueen urakka olisi saattanut loppua jo alkusarjaan.

Kontiola-Ruutu-kaksikko oli Suomen ykköskentässä yhdessä Juhamatti Aaltosen kanssa ja tältä kolmikolta odotettiin suurtekoja. Aaltonen sai uuden mahdollisuuden tulikuuman Kemppaisen vierellä ja hänen turnauksensa näyttäisi ottaneen uutta tuulta alleen. Kontiola ja Ruutu tarpovat kuitenkin vielä syvissä vesissä eikä heiltä olla todellisuudessa nähty vielä mitään.

Immonen ja Pihlström ovat pelanneet Suomen kolmosessa, joka on ollut hyökkäyssuuntaan surkea: Immonen iski neljä vuotta sitten vielä yhdeksän maalin turnauksen, mutta ajat ovat muuttunut eikä Immosesta ole enää ollut hyötyä maalien muodossa. Immosen liike on aina ollut jokseenkin verkkainen, mutta hän on siitä huolimatta pystynyt olemaan tehokas.

Pihlströmin liike on puolestaan yhtä hyvää kuin ennenkin ja sen avulla hänellä on siunaantunut iso tukku maalintekopaikkoja. Tehokkuus on ollut kuitenkin totaalisen kateissa. Antti ei ole koskaan ollut maalintekijätyyppi, mutta näin montaa paikkaa ei vain voi tuhlata MM-jäillä.

Viimeisimpänä tuhlaajapoikana nostamme framille Hietasen, jonka tehottomuus on aiheellista: Hietanen on ollut viime vuosina Leijonien kärkipuolustajia, mutta Kari Jalosen alaisuudessa hänen roolinsa on pienentynyt eikä tehoja voikaan enää odottaa samaan tahtiin. Hän on ollut virheetön omassa päässä, mutta nyt häneltä odotetaan viisikkopelissä parempaa ja tehokkaampaa suoritusta.

Nämä leijonat ovat kokeneita ja rutinoituneita eikä heillä ole enää varaa samanlaiseen tehottomuuteen. Tänään on uusi päivä ja uusi mahdollisuus lyödä oma peli raiteilleen – ja sitä Leijonat tarvitsee – materiaalin leveys ja kokeneiden pelaajien johtajuus ovat avainasemassa jatkopelejä ajatellen.

Päivän betsipoiminnat

Suomi – Valko-Venäjä : Esa Lindellin pisteet yhteensä

 • Merkki: yli 0.5
 • Kerroin: 1.92
 • Esa Lindell on ollut Suomen alakerran moottori ja hän on alati vaarallinen. Lindellillä on taito toimittaa kiekko ruuhkan läpi maalille, mikä tekeekin hänestä erittäin tehokkaan ylivoimapuolustajan.

Saksa – Itävalta : Maalien lukumäärä

 • Merkki: alle 4.5
 • Kerroin: 1.96
 • Molemmilla on panosta, minkä vuoksi tänään nähdään hyvin tasainen ja tarkka vääntö Saksan ja Itävallan välillä. Kummastakaan joukkueesta ei löydy paljoa maalintekotaitoa, mutta puolustuspeli sujuu molemmilta, joten maalijuhlia on turha odotella.

Ruotsi – Ranska : Filip Forsberg tekee maalin

 • Merkki: kyllä
 • Kerroin: 2.10
 • Ruotsi vie ja Ranska vikisee. Forsberg on aina vaarallinen ja hän on luontainen maalitekijä eikä hän tarvitsee montaa paikkaa naulatakseen.

Slovenia-Tanska

 • Merkki: 2
 • Kerroin 2.00
 • Panokseton ottelu, jossa taistellaan enää kunniasta. Slovenian potku ei ole vain riittänyt, kun Tanska on taas päässyt hyvään vauhtiin ja haluaa varmasti päättää turnauksensa voittoon.
Kokonaiskerroin: 15.81
Kohteiden sekä kertoimien lähteenä on käytetty Betsson.com-sivustoa.