Raanta pelaa itseään kauppatavaraksi

Usean vuoden tauon jälkeen Henrik Lundqvist seurasi terveenä ollessaan kaksi peräkkäistä ottelua penkin puolelta. Syy on yksinkertainen, parempi pelaa.

Ottelussa Chicago Blackhawksin ja New York Rangersin välillä oli muutamia urheiluromantikon rakastamia nyansseja.

Intiaanien ykkösvahti Corey Crawfordin pitkä loukkaantuminen viimeistään varmisti sen, että kyseisessä ottelussa kotijoukkueen maalia vartioi Scott Darling.

Henrik Lundqvistin epävarmahkot otteet Rangersin maalilla avasivat mahdollisuuden Antti Raannalle, kun joukkue kävi vierasottelussa Jetsiä vastaan. Tuloksena yksi päästetty maali ja jälleen yksi merkintä W-sarakkeeseen.

Hyvin harvinaisesti sama maalivahti pelaa back-to-back-otteluiden molemmat koitokset. Etenkin, kun kyseessä on joukkueen selkeä kakkosvahti. Näin kuitenkin tapahtui, ja Darlingia vastaan asettui Raanta. Me suomalaiset muistamme kaksikon muutaman vuoden takaa, kun yksikin heikko erä kallisti erityisen kiinnostavan kakkosvahdin pestin toiselle.

Darling vei kamppailun Blackhawksin varavahdin paikasta ja Raannalle etsittiin uutta seuraa. Seura löytyi New Yorkista ja Rangers vaihtoi suomalaisvahdin Ryan Haggertyyn.

23-vuotias jenkkilaituri siirtyi yhden Chicagon farmissa vietetyn kauden jälkeen vapaana agenttina täksi kaudeksi Penguinsin farmiseuraan Wilkes-Barry/Scrantoniin.

Hyvät otteet viemässä muualle

Kuluvan kauden siirtoraja ja alkukesä ovat laajennusdraftin vuoksi normaalia mielenkiintoisempia. Raannan osalta tilanne on samaan aikaan selvä ja epävarma.

Rangersin on pakko suojata siirron estävien pykälien vuoksi Lundqvist, joten Raanta jää vapaasti napattavaksi. Tähän hetkeen tämä tarina tuskin päätyy.

Näiden otteiden siivittämänä Raannasta saa vastineeksi enemmän kuin ”haggertyn”. Mikäli häntä ei treidata, Vegas Golden Knights, tai mikä ikinä silloin onkaan, on varmuudella kiinnostunut suomalaisen palveluksista. Silloin ei tulisi paluupostissa edes haggertya.

Rangersin 1-0-jatkoaikavoittoon päättynyt kamppailu Raannan ja Darlingin välillä oli kuin parin vuoden takaa. Se, että herrat olivat pukeutuneet erilaisiin pelipaitoihin, teki tilanteesta paljon yleisöystävällisempää.

Missä seurassa Raanta päättää kuluvan kauden? Minkä logon puolesta hän torjuu kiekkoja ensi kaudella?

Voit seurata NHL-otteluita läpi kauden Viasatin kanavilla tai Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty

Pelaa viiden euron yhdistelmäveto jalkapalloon, saat 5€ ilmaisvedon jalkapallokohteisiin.