Joko nyt, Washington Capitals?

Yhdeksännen voittonsa peräkkäin napannut Washington Capitals pelaa jälleen vahvaa runkosarjaa. Mikä joukkuetta estäisi tällä kertaa etenemästä päätyyn asti?

Washington Capitals ei ole tänä vuonna hävinnyt yhtäkään jääkiekko-ottelua. Vaikkakin eletään vasta ensimmäisen kuukauden puoliväliä, on suorituksessa hatunnoston aineksia.

Maaliero nykyisen yhdeksän ottelun voittoputken aikana on hämmästyttävä. Tehtyjä maaleja 40, päästettyjä 11. Neljä nollapeliä. Sanottaisiinko jopa niin, että jotain on tehty oikein.

Kapteeni Alexander Ovechkin saavutti seuraavan tuhatluvun tehopisteiden määrässä. Braden Holtby jatkaa edellisen kauden virettään. Tai itse asiassa Holtby on vielä viime kauttakin paremmassa iskussa.

Edellä mainitut herrat lisättynä Nicklas Bäckströmillä ja John Carlsonilla ovat niitä miehiä, joiden odotettiinkin kannattelevan joukkuetta. Allekirjoittaneelle on tullut pienimuotoisena yllätyksenä, että aika ei vieläkään ole ajamassa Justin Williamsista ohi.

Ajattelin joukkueen kiristävän sen verran taktista ruuvia, että Williams olisi pikkuhiljaa siirtynyt takavasemmalle. Ei vielä. 14 runkosarjamaalia on tässä kohtaa hyvä ja riittävä suoritus.

On vaikea keksiä järkiperusteisia syitä, että Capitals ei rynnisi hyvältä paikalta pudotuspeleihin. Nykyformaatti tekee pudotuspelitaipaleesta vielä astetta haastavamman, koska kotkapaidat joutuvat kohtaamaan oman divisioonansa kärkijoukkueita. Etenkin New York Rangersia vastaan viime keväät ovat olleet hieman mollivoittoisia.

Kuten tiedämme, tunnepuoli on isossa roolissa kevään koitoksissa. Kenties tuohon segmenttiin joukkueen olisi haettava vahvistusta. Perinteisesti kokeneet alempien parien puolustajat ovat olleet tällaisia hakuja.

Heittäisin tällaisen täysin mielivaltaisen intuition kuin Winnipeg Jetsin Tobias Enström. Jets suostuisi ottamaan osan palkasta niin saisimmeko kaupat aikaiseksi?

Voit seurata maailman parasta jääkiekkoa Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelun kautta & Unibetin kattavasta NHL-kohdetarjonnasta löytyy runsaasti pelattavaa jokaiseen NHL-matsiin!

Kansikuva: Getty Images