Riika hallitsi, Jokerit vei pisteet

Dinamo Riika tuli ryminällä maanantai-illan otteluun ja yllätti sekavasti avauserässä esiintyneen Jokeripakan täydellisesti. Isäntäjoukkue oli potkun jäljessä vikkelää vastustajaa koko illan ajan, mutta onnistui siitä huolimatta ottamaan täydet kolme pistettä puolustaja Topi Jaakolan pelin viimeisellä minuutilla syntyneellä maalilla.

Jokerit purjeessa ensimmäisen erän

Ei ollut isäntäjoukkue valmis latvialaiseen myrskyyn. Kaksi edellistä peliä ilman vastustajan antamaa karvausta pelannut Jokereiden puolustus oli helisemässä latvialaisten hyökkäysalueen prässin kanssa. Tämä näkyi huonoina syöttöinä, kiekonmenetyksinä, heikkoina yksilöratkaisuna ja kaksinkamppailujen häviämisinä.

Riikan Miks Indransin avasi maalinteon Oskari Korpikarin karkeiden virheiden seurauksena. Ensin Jokeri-puolustaja antoi kiekon siniviivalla Gints Meijalle suoraan lapaan ja hävisi toistamiseen kamppailun irtokiekosta Meijalle laidan lähettyvillä. Meija vapautti Indrasisin yksin Heleniusta vastaan, ja syötöksi tarkoitettu veto liukui Heleniuksen suojien kautta maaliin.

Jokereiden Niklas Hagman tasoitti pelin ylivoimalla ajassa 07.21, kun Riika-puolustuksen keskelle unohtuneella Hakilla oli helppo työ siirtää Juhamatti Aaltosen laukauksen irtokiekko maalin perukoille. Maali oli Hagmanille jo kauden 12.

Ensimmäisen erän jälkimmäinen kymppi, tasoitusmaalin jälkeen, oli todella varovaista pelaamista Jokereiden osalta. Vaikutti siltä, että latvialaisjoukkueen kova prässi yllätti Jokerit täysin, mikä jäädytti isäntien totutut hyökkäyksiinlähdöt.

Helenius antoi isännille mahdollisuuden voittoon

Jokereiden maalilla Riku Helenius oli täystyöllistetty läpi ottelun, mutta etenkin ensimmäisessä erässä Dinamon painostaessa Helenius esitti muutamia todella näyttäviä torjuntoja ja piti Jokerit pelissä mukana.

Peli eteni latvialaisvieraan hallinnassa

Katsomossa ilmeet alkoivat pikku hiljaa olla huolestuneita, kun toinen erä ei tuonut muutosta pelinkuvaan, vaan vieraat olivat jälleen aktiivisempi ja energisempi joukkue. Eniten harmistusta aiheutti kenttätapahtumista syntynyt mielikuva, jonka mukaan vieraat tuntuivat pelaavan isäntiä paremmalla asenteella. Jokerit hävisivät lähes järjestään kaksinkamppailutilanteet.

Meija siirsi ansaitusti vieraat 1-2 johtoon vanhanaikaisellaan toisen erän ylitettyä puolivälin, mutta isännät roikkuivat pelissä mukana Heleniuksen ansiosta.

Toisen erän lopussa Korpikari kuittasi avauserän toilailunsa ja laukoi Jokereiden 2-2 tasoitusmaalin Johan Harjun tehdessä vahvaa maskia hieman yllättäen tänään maalilla esiintyneen Edgars Masalskisin edessä.

Jaakola ratkaisi

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet hakivat ratkaisupaikkoja, mutta Heleniuksen hyvät otteet pitivät ottelun tasalukemissa. Lopulta vain 26 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Topi Jaakola ampui Jokereiden 3-2 voittomaalin Steve Mosesin nerokkaasta syötöstä, eikä Riika enää tästä toipunut.

Tiistaina Jokerit matkaa Moskovaan, ja keskiviikkona edessä on vierasottelu Atlant Mytištšiä vastaan. Yhteistyökumppanimme NordicBet mahdollistaa reissaamisen joukkueen mukana, joten pysykäähän linjoilla, reissun päällä sattuu ja tapahtuu varmasti – ja mehän raportoimme.

Loppukaneetiksi jätän tänään taas valmentaja Erkka Westerlundin mietelmän illan ottelusta:

”Meillä ei ollut rakennetta pelissä, me ei hyökätty hyvin, me ei puolustettu hyvin. Me annettiin kaikki avaimet vastustajalle.”