Ruotsin jääkiekkoliiga SHL listasi sarjan kaikkien aikojen kymmenen parasta maalivahtia – kaksi suomalaista mukana

Jääkiekkobuumi oli Suomessa todella kovassa nosteessa 1990-luvulla ja vuoden 1995 maailmanmestaruus vain kasvatti sitä entisestään. Tuolloin muun muassa Mika Nieminen ja Esa Keskinen voittivat Ruotsin liigan pistepörssin kertaalleen ja tutuksi tuli myös vuoden 1995 joulukuussa voimaan tullut Bosman-sääntö, joka mahdollisti pelaajien vapaan siirtymisen sopimuksen umpeutumisen myötä ilman siirtokorvausta. Tämä aiheutti ensimmäisenä vuotena melkoisen siirtoryntäyksen Ruotsiin myös suomalaisten pelaajien osalta.

Suomalaisia pelaajia esiintyi SHL:ssä tuolloin varsin paljon ja myös suomalaiset maalivahdit olivat kovassa huudossa. Kari Takko, Markus Ketterer, Fredrik Norrena ja Jarmo Myllys edustivat sarjassa kovan luokan maalivahtiosaamista.

SHL on nyt listannut kymmenen parasta maalivahtia, jotka ovat sarjassa pelanneet ja suomalaisittain lista on hienoa luettavaa. Fredrik Norrena arvostettiin kautta aikojen 7. parhaaksi maalivahdiksi ja kärkipaikalta löytyy Jarmo Myllys, joka torjui Leijonille kultaa Ruotsin MM-kisoissa 1995 ja heti seuraavana vuotena Myllys saavutti mestaruuden Luulajan paidassa.

Lisäksi Myllykselle kertyi kaikkiaan 36 nollapeliä SHL-aikoina ja tekipä mies Ruotsin sarjassa aikoinaan myös kauan himoitsemansa maalin, jonka näet tästä videosta:
Kansikuva: Rick Stewart /Allsport

Lähde: hockeysverige.se