Seuraa erityisesti näitä Leijonia Channel One Cupissa

Leijonat lähtee Channel One Cupiin mielenkiintoisella joukkueella. Poimimme joukosta muutaman pelaajan, jotka kannattaa ottaa erityiseen tarkkailuun.

Olli Palola, Vityaz Podolsk

Olli Palolan Idän valloitus ei ole mennyt kuin satukirjoissa. Liigassa hurjat maalimäärät takonut laituri on onnistunut KHL:ssä maalinteossa ainoastaan kertaalleen 27 ottelussa. Vityazin kausi on kokonaisuudessaan ollut hankala ja joukkue majailee sarjataulukon neljänneksi viimeisellä sijalla. Palo osoitti Liigassa olevansa laadukas maalinsylkijä ja toivotaan, että leijonapaita palauttaa miehen tasolleen. Turnausta edeltävissä harjoituksissa Palola viiletti samassa ketjussa Joonas Nättisen ja Artturi Lehkosen kanssa.

Eero Elo, Avtomobilist Jekaterinburg

Viime kaudella Ässille 26 täysosumaa ampunut Eero Elo siirtyi kesällä Avtomobilistin riveihin. Syksy onkin sujunut mainiosti ja 25-vuotias laituri on iskenyt 14 täysosumaa, jolla irtoaa joukkueen sisäisen maalipörssin toinen sija. Suomalaisten maalipörssissä Elo pitää kärkisijaa ennen Oskar Osalaa ja Jarno Koskirantaa Nuorisomaajoukkueet läpi kolunnut Elo tekee Channel One Cupissa debyyttinsä A-maajoukkueessa.

Artturi Lehkonen, Frölunda HC

Toista kauttaan Ruotsin pääsarjassa kiekkoileva Artturi Lehkonen on tehnyt kuluvan kauden 26 ottelussa enemmän pisteitä kuin viime kaudella 47 ottelussa yhteensä. Tämän kauden peleissä 20-vuotias laituri on nakuttanut jo tehopisteet 9+9. Lehkonen kuului jo nuorisomaajoukkueissa ikäluokkansa avainpelaajiin ja tekee Elon tavoin debyytin A-maajoukkueessa alkavassa turnauksessa. Lehkosella on menossa jo neljäs kausi miesten sarjoissa ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä nuorukaisen taso kansainvälisillä kentillä.

Mikko Kousa, SC Bern

Lähes lokakuun puoleen väliin asti ilman työnantajaa olleen Mikko Kousan syksy on ollut tapahtumarikas. Puolustaja teki ensin sopimuksen KHL-seura Medvescak Zagrebiin ja pelasi joukkueen riveissä 12 ottelua, kunnes oli aika pakata laukut ja siirtyä Sveitsiin. KHL:ssä Kousa saalisti tehot 2+2, kun taas Bernissä kuudessa ottelussa on syntynyt tehot 1+1. Tehotilasto on tosin hurjaa luettavaa, kun kuudessa ottelussa saldo on painunut yhdeksän asteen verran pakkasen puolelle. Kousan maajoukkuekutsua voidaankin pitää pienoisena yllätyksenä, vaikka puolustaja onkin pelannut useita EHT-turnauksia viimeisten kausien aikana. 27-vuotiaalla puolustajalla on kuitenkin erinomaiset saumat pelata vaikka MM-kisoihin asti, sillä kiekollisesti taitavia puolustajia ei ole Leijonissa ikinä liikaa.

Markus Nutivaara, Kärpät

Markus Nutivaara kuuluu niin ikään maajoukkudebytantteihin. 21-vuotias puolustaja on noussut kuluvalla kaudella raketin lailla todellisesti kiekkoväen tietoisuuteen, vaikka mies pelasikin viime kaudella runkosarjassa 32 ottelua ja antoi varsinkin pudotuspeleissä osviittaa potentiaalistaan. Nutivaara on saalistanut kuluvalla kaudella 4+12 ja johtaa Kärppien puolustajien pistepörssiä. Kookas puolustaja on kellottanut peliaikaa lähes 20 minuuttia ottelua kohden ja tehotilasto on komeasti kahdeksan maalia plussan puolella. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten puolustajanuorukainen pärjää kansainvälisissä peleissä.

Janne Niskala, Lukko

34-vuotias Janne Niskala on pelannut kolmen viimeisen kauden aikana yhteensä vain neljä maaottelua, joten valintaa voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Lähes 40 ottelua pelkästään MM-kisoissa Leijonien paidassa pelannut Niskala on kuitenkin ollut Liigassa rautaa syyskaudella. Kiekollisesti taitava puolustaja on keikkunut puolustajien pistepörssin kärkisijoilla koko kauden ja 32 ottelussa onkin syntynyt tehot 7+15. Niskalalle on varmasti maajoukkueessakin luvassa paljon peliaikaa ylivoimalla ja on mielenkiintoista nähdä miten konkarin jalka liikkuu nuorempien joukossa.

Leijonat kohtaa Tshekin tänään kello 19.30. Yle TV2 näyttää Tshekeissä pelattavan ottelun suorana.

Kansikuva: All Over Press