SKA katkaisi Jokereiden vierastaian

Täysi Pietarin Jääpalatsi sai todistaa tiukkaa vääntöä kotijoukkue SKA:n ja Jokereiden välillä. Loppueen lopuksi kotijoukkue oli vahvempi maalein 4-1, ja Jokerit koki kauden ensimmäisen vierastappionsa.

Ruuhka yllätti

Perjantain kello kuuden ruuhka yllätti jälleen kerran meidät, ja huomasimme istuvamme bussissa kun kiekko tippui ensimmäistä kertaa jäähän.

– Onko tässä metroa lähellä, voisi hypätä pois, jotta ehtisi peliin ajoissa, kyseli mukana ollut Helsingin Sanomien toimittaja.

Myös kyydissä ollut Semir Ben-Amor alkoi tuskastua.

– Mitäpä tässä muutakaan tekisi, kommentoi voimahyökkääjä piikikkäällä äänensävyllä.

Vinkiksi kaikille kiekkojännäreille Pietarissa ja Moskovassa: varatkaa vähintään kaksi tuntia aikaa matkaan hotellilta hallille.

Kovaltšuk ratkaisi toisessa erässä

Avauserä oli odotetun nihkeä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut paikoista huolimatta iskemään maalia. Ottelun edetessä ote siirtyi yhä enemmän isännille, ja Pietarin kirkkain tähti Ilja Kovaltšuk siirsi läpiajosta SKA:n johtoon ajassa 26.38 maalivahti Evgeny Ivannikovin loistavan pystyavauksen päätteeksi.

Sama mies oli asialla seitsemän minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa tulinen rannelaukaus aivan maalin etuyläkulmaan yllätti Riku Heleniuksen hanskapuolelta, ja Kovalchuk väläytteli niitä taitoja, joilla hän iski 417 maalia NHL:ssä.

Toisen erän loppupuolella Jokerit pääsi pyörittämään ylivoimaa peräti neljä minuuttia, kun isäntien Maksim Tšudinov teloi korkealla mailalla Jokereiden Steve Mosesta. Kovin vaarallisia tilanteita Jokerit ei kuitenkaan onnistunut luomaan ja laukaukset kilpistyivät turhan usein ensimmäiseen pelaajaan. Loput lähentelyt torjui SKA:n maalilla hyvin koko illan torunut Ivannikov.

Takaa-ajo jäi torsoksi

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toisessa jäätiin: SKA hallitsi kenttätapahtumia ja Jokerit oli matkustajana. Ei Jokereita yrityksen puutteesta voi syyttää, mutta kotijoukkue oli tänään todella kova ja puolusti todella hyvin.

Lopullisen ratkaisun makua alkoi olla ilmassa, kun Viktor Tikhonov iski isännät kolmen maalin karkumatkalle Jere Karalahden kampitusjäähyn päätyttyä.

Kovassa vireessä oleva, Faneille.comin leijonapelaajatilastoa dominoiva Steve Moses avasi vieraiden maalihanat ylivoimalla ajassa 49.33. Tarkka laukaus p-pisteen kaarelta yllätti Jannikovin etuyläkulmasta, ja Jokerit sai lohtua muuten vaikeaan otteluun.

Artem Panarinin ylivoimamaali katkaisi Jokereiden pyristelyt lopullisesti, ja osoitti mikä on tällä hetkellä sarjan jättiläisen ja Jokereiden välinen tasoero.

Tunnelma parempi kuin Hartwall Arenalla

Atte Rajajärvi oli tullut Pietariin Kouvolasta. (Tapio Penttilä)

Paikalle oli saapunut iso joukko suomalaisia, tosin vain harvalla oli Jokereiden väriä päällään. Suurin osa tuntui olevan perinteisellä Venäjän reissulla, jossa vallitsi kosteahko ilmapiiri.

– Pakkohan tässä on pari kaljaa ottaa, kun tänne asti on lähtenyt, kommentoi nimettömänä pysynyt Jokereiden kannattaja. Sama mies oli poistettu ensimmäisen erän puolessa välissä katsomosta koko hallin ulkopuolelle, mutta oli löytänyt tiensä takaisin hallin sisätiloihin. Hänen oman kertomuksensa mukaan taustalla ei ollut häiriökäyttäytymistä tai muuta vastaavaa, vaan poistaminen tapahtui syyttä.

Kovolasta kaveriporukan kanssa liikkeellä ollut Atte Rajajärvi ihastui ottelun tunnelmaan.

– Parempi tunnelma täällä on kuin Hartwall Arenalla, valitettavasti.

Rajajärven reissulle hintaa tuli alle 200 euroa, ja liikkeelle oltiin lähdetty perjantaiaamuna Kouvolasta. Allegrolla Pietariin saapunut poikaporukka yöpyy Pietarissa kaksi yötä, ja suuntaa sunnuntaina takaisin.

– Jonkin verran tulee käytyä myös Jokereiden kotipeleissä, ehkä noin 10 ottelua kaudessa tulee nähtyä paikan päällä. Tänä vuonna olemme olleet kahdessa kotimatsissa paikalla, kertoo Rajajärvi.

Paikalla oli myös Imatran Pallo-Veikkojen pelaaja Sampo Nieminen, joka oli tullut paikan päälle imatralaisten ja lappeenrantalaisten pesäpalloihmisten kanssa.

– Tuli lähdettyä, ihan hyvä tunnelma täällä hallissa on, kommentoi Nieminen.

Kenties Jokerit saisi lisävirtaa kotipeleihinsä, jos tunnelma saataisiin samalle tasolle kuin Pietarissa.