SKA Pietari rynnii Gagarin Cupin toiselle kierrokselle

SKA Pietarin maalivahti Salak on pitänyt maalinsa hyvin vartioituna (All over press)

SKA Pietarin maalivahti Salak on pitänyt maalinsa hyvin vartioituna (All over press)

Leijonissa loistavaa jälkeä tehnyt Jukka Jalonen valmentaa joukkueensa, SKA Pietarin Gagarin cupin toiselle kierrokselle vakuuttavasti. Neljästä voitosta katkeavan ottelusarjan tilanne on jo 3-0.

Seitsemänneksi runkosarjassa sijoittunut CSKA Moskova on saanut kolmessa ottelussa vain kahdesti kiekon reppuun, ohitse maalivahti Alexander Salakin. Salak on torjunut huikealla 98.3 prosentin varmuudella Gagarin Cupin tähän saakka. Joukkueiden maaliero on 8-2. CSKA Moskovan maaleista on vastannut Igor Fefelov ja kaima Igor Grigorenko.

Ottelusarjan ennakkosuosiksi nostetun SKA Pietarin onnistujiin lukeutuvat Patrik Thorensen (2+3) ja Roman Cervenka (2+2). Thorensen on toisena pistepörssissä Donbass Donetskin suomalaispelaaja Teemu Laineen johtaessa (4+1). Färjestadista täksi kaudeksi hankittu Alexander Salak on myös osoittanut olevansa voittava maalivahti.

Joukkueen kapteenin, Ilya Kovalchuckin otteita on haukuttu tällä kaudella laiskoiksi. Supertähden statuksella pelaava Kovalchuck taitaa nauttia kotioloistaan liikaakin, koska New Jersey Devilsissä mies oli ilmiömäinen, ja ratkaisi välillä pelejä yksinään. Uskon kuitenkin päävalmentaja Jukka Jalosen saavan tähdistään parhaan terän esiin Gagarin cup-taistossa.

CSKA Moskovan on tehtävä todella kova temppu jos haluaa päästä vielä toiselle kierrokselle Gagarin Cup-taistossa.

Jeff Glass CSKA Moskovan maalilla on pystynyt hyviin suorituksiin toisen ottelun romahdus pois lukien. Glass päästi tuolloin ensimmäisessä erässä kolme maalia, ja jäi luukulle toiseen erään. Päävalmentaja John Torchetti odottaa varmasti enemmän joukkueeltaan tiistaina pelattavaan, neljänteen otteluun. Kaikki tai ei mitään -tilanne saattaa herättää CSKA Moskovan riveistä Jokereissa kiekkoilleen Ilari Filppulan, tai saada ottelusarjassa ahkerasti laukoneen Alexei Morozovin kudin kohdilleen.

CSKA Moskovan pudotuspelit katkeavat viime vuosia katsellessa odotetusti aikaisessa vaiheessa. Tällä vuosikymmenellä CSKA Moskova on jäänyt kahdesti ulos playoffeista, kahdesti tippunut ensimmäisellä kierroksella ja kaudella 2011-2012 joukkue selvisi puolivälieriin. Dynamo Moskova kuitenkin kuritti tuolloin paikallisvastusjaansa selvästi voittaen ottelusarjan 4-1.