Helenius: ”Karlsson tällä hetkellä aika helvetisti kuumempi”

Ottelunjälkeisessä pelaajahaastattelussa oli pettynyt mies. Maalivahti Riku Helenius teki kaikkensa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon.

Kaksijakoinen ottelu

Sotši-ottelu oli Heleniukselle ensimmäinen kahteentoista päivään. Edellinen startti tuli tappiollisessa Ufa-ottelussa. Pitkästä tauosta huolimatta Helenius esiintyi hyvin ensimmäisessä erässä.

– Ihan hyvältä tuntui pelata. Oli hyvä aloittaa ottelu, kun kaveri tuli aika lujaa ensimmäiset kymmenen minuuttia ja sitä kautta sai niitä torjuntoja ja pääsi peliin mukaan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vaikeampi siitä maalivahdille tuli.

– Sittenhän me vietiin sitä peliä viimeiset 50 minuuttia, ja pikku hiljaa laukausmäärät tippu.

Sotšin hyökkäykset olivat harvassa ja kun niitä tuli, usein kyseessä oli puolittainen ylivoimatilanne tai nopea kiekonmenetyksen jälkeinen maalintekopaikka. Max Wärnin alustamaa 2-2 maalia edeltävässä tilanteessa Jokerit ei saanut purettua painetta omalta alueeltaan. 2-1 maalissa kiekko menetettiin hyökkäsalueella, jonka seurauksena puolittaisesta 2 vs.1 -tilanteesta Oleg Saprykin sai kiekon Heleniuksen selän taakse. Joten pelkästään Heleniuksen piikkiin maaleja ei voi laittaa.

Heleniuksella vaikeampi jakso menossa

Jokereiden maalivahtirotaatio on pyörinyt niin, että kun kaudesta on pelattu 24 ottelua, sekä Heleniuksella että Henrik Karlssonilla on 12 ottelua pelattuna. Viime viikkojen aikana Karlsson on ollut hyvässä vireessä ja saanut enemmän startteja vyölleen.

Helenius kommentoi Sotši-ottelun jälkitunnelmissa Jokereiden tämänhetkistä maalivahtitilannetta.

– Tällä hetkellä Henke (Karlsson) on aika kuuma ja mulla on ollu vähän vaikeaa viimeset kolme-neljä peliä. Ei ole tullut voittoja sillä tavalla, mitä itte tai joukkue haluaisi. Henke on tällä hetkellä aika helvetisti kuumempi.

Halu parantaa otteita ja auttaa joukkuetta on luonnollisesti kova.

– Kaikkensa tässä yritetään tehdä, että saatais hyvä tatsi päälle. Vois ittekin auttaa joukkuetta, päättää Helenius.

Jos pitäisi veikata, niin sunnuntaina Dynamo Moskova -ottelussa maalille luistelee Karlsson. Ykkösveskan paikkaa ei kuitenkaan ole lyöty vielä lukkoon, ja usko ja luottamus Heleniukseen on ainakin allekirjoittaneella kova. Missään nimessä Helenius ei ollut huono Sotši-ottelussa, mutta eihän se lämmitä mitä muut on mieltä, jos pelin jälkeen kaukalosta joutuu poistumaan tappio niskassa.