Kommentti: Puljujärvi ja Laine lähtivät, mutta uusia tähtiä nousi tilalle

Jesse Puljujärvi, Patrik Laine ja Sebastian Aho varastivat show’n viime kaudella Liigassa. Varsinkin nuorten MM-kisojen jälkeen kolmikko keräsi valtavasti palstatilaa otteillaan, ja täysin aiheesta. Kolmikko raivasi tiensä kuluvaksi kaudeksi NHL:ään ja Liigaan pelättiin jäävän tyhjiö nuorten pelaajien osalta. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaikka Laineeseen ja Puljujärveen vertailu ei ole suotuisaa kenenkään nuorukaisen kohdalla.

Erityisen ryminällä parrasvaloihin on astunut Ilveksen Otto Koivula. 18-vuotias hyökkääjä johtaa tulokkaiden pistepörssiä saalistettuaan 20 ottelussa tehot 6+6. Koivula omaa erinomaisen laukauksen eikä ole säästellyt sitä erityisesti ylivoimilla: nuorukaisen kaikki kuusi osumaa ovat nimittäin syntyneet ylivoimalla. New York Islanders varasi kookkaan hyökkääjän viime kesänä neljännellä kierroksella ja Koivulalla on varmasti edessään valoisa tulevaisuus.

Myös HIFK:n Miro Heiskanen on esiintynyt ensimmäisellä Liiga-kaudellaan ennakkoluulottomasti. 17-vuotias nuorukainen johtaa HIFK:n puolustajien pistepörssiä viimeisteltyään 17 ottelussa tehot 2+3. Heiskanen pelaa erittäin kypsästi ja onkin kellottanut kolmanneksi eniten peliaikaa ottelua kohden helsinkiläisten puolustajista. Superlupauksen tehotilasto on komeasti seitsemän astetta plussalla, mikä on HIFK:n paras lukema. Heiskasen ja Joe Finleyn muodostama tasapainoinen pakkipari onkin ollut helsinkiläisten alkukauden paras.

Viime kaudella Peliitoissa ja Pelicansin A-nuorissa pelannut Emil Larmi valtasi ennakkoluulottomasti HPK:n ykköstorjujan viitan harteilleen. 20-vuotiaan maalivahdin odotettiin antavan Nathan Lawsonille hyvää taustatukea, mutta kanadalaisen sopimus purettiin Larmin torjuessa illasta toiseen. Larmi on suurin yksittäinen tekijä HPK:n mainion syyskauden aikana, vaikkakin joukkueen sijoitus on hieman tippunut heikomman jakson myötä.

HPK tiputti tiistaina pommin julkaistuaan Kristian Vesalaisen lainasopimuksen. Vuonna 1999 syntynyt hyökkääjä siirtyi viime kaudeksi ruotsalaiseen Frölundaan ja pääsi pelaamaan heti ensimmäisellä kaudellaan 19 ottelua kovatasoisessa SHL:ssä. Vesalainen kuuluu ikäluokkansa mielenkiintoisimpiin pelaajiin ja sopimus HPK:n kanssa kestää ainakin nuorten MM-kisoihin asti. Hämeenlinnassa huippulupaukselle on varmasti luvassa paljon vastuuta.

Edellä mainitun nelikon lisäksi Liiga-kaukaloissa ihastuttavat esimerkiksi vajaa vuosi sitten nuorten maailmanmestaruutta voittamassa olleet Roope Hintz ja Aleksi Saarela sekä huipputaitava Patrik Virta. Vaikka kirkkaimmat tähdet jättivät Liigan, niin uusia nousi välittömästi tilalle. Latu parrasvaloihin on tälläkin kaudella auki nuorille supertähdille.

Liiga jatkuu tänään kahdella ottelulla. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilla tai Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press