Suomalaislupauksen NHL-vierailu oli onnistunut – Ensi kaudella vakiokokoonpanoon

Detroit Red Wingsin suomalaislupaus Teemu Pulkkinen pääsi kokeilemaan NHL-vauhtia muutaman ottelun ajaksi.

AHL:ssä syyskaudella hurjaa jälkeä tehnyt Teemu Pulkkinen sai poissaolojen myötä mahdollisuuden näyttää kykyjään NHL:n puolella – kuuden ottelun mittainen vierailu tuotti Pulkkiselle yhden maalin, jonka suomalainen viimeisteli tavaramerkillään eli lyöntilaukauksellaan.

Pulkkinen lähetettiin takaisin farmiin NHL:n All Stars -viikonlopun ajaksi, milloin NHL:ssä ei pelata otteluita – Näin Pulkkinen pääsee osallistumaan AHL:n tähdistöotteluun, johon hänet valittiin tammikuun alussa. Red Wingsin päävalmentaja Mike Babcockin mukaan Pulkkinen saattaa kuitenkin palata Detroitiin jo ensi viikolla, mikäli loukkaantuneiden Tomas Jurcon ja Johan Franzenin pelikunto ei ole vielä kohdillaan.

Vaikka Pulkkinen jäisikin pidemmäksi aikaa AHL:ään, jätti viimeisin vierailu erittäin toiveikkaan kuvan seuralle. Jokerikasvatista on tullut paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja ja hänen tulevaisuus on todennäköisesti NHL:ssä. Detroit kasvattaa tunnetusti pelaajiaan pitkään farmissa ja se on osoittautunut onnistuneeksi. Red Wingsin ja farmiseura Griffinsin välinen yhteistyö tuntuu toimivan parhaiten koko sarjassa, minkä vuoksi Detroit on onnistunut jalostamaan itselleen todellisia jalokiviä pitkäjänteisellä työllään. Tätä samaa jalostusta tehdään parhaillaan Pulkkisen kohdalla ja ensi kaudella hänet saatetaan nähdä jo Red Wingsin vakiokokoonpanossa.

Mikäli ”Pulun” kehitys jatkuu ensi kaudellakin, on häntä hankala sivuuttaa enää ketjusommitelmia tehdessä. Detroitin sopimustilanne ei ole kaikista otollisin suomalaisen kannalta, mutta hän pystyy syrjäyttämään useammankin nimen hyökkäyksestä. Babcock on todennut, että Pulkkinen on vielä pienissä asioissa jäljessä, mutta muuten hän näyttää jo NHL-pelaajalta. Tulevan kevään ja kesän onnistuessa nähdään NHL:ssä ensi kaudella jälleen yksi vakituinen suomalaispelaaja lisää.

Pulkkisen nykyinen sopimus loppuu tähän kevääseen, mutta molemmat osapuolet haluavat varmasti jatkaa yhteistyötä jatkossakin ja miehen jatkaminen Detroitin organisaatiossa on lähes varmaa. Pulkkisen tuleva sopimus saattaa olla vuoden mittainen kahden suunnan pahvi, minkä jälkeen tilit alkavat kasvamaan.