Suutariksi jäävä Torpedo ja oodi Aleksanteri Suurelle

Eilinen KHL-vetomme jäi harmittavasti piippuun, kun Calle Ridderwall tasoitti ottelun Metallurgia vastaan vain 24 sekuntia ennen summerin soimista. Emme anna sen masentaa, vaan nappaamme tänään tuplaosuman yhdestä pelistä. Kuinka se on mahdollista? Helposti. Alkuvuoden suurin ryöstö tulee tänään maaliin, josta voittekin päätellä, mihin suuntaamme katseemme tänään.

Se oli neljää päivää vajaa tasan vuosi, kun Vetomies X-käveleskeli legendaarisen TsSKA:n jääurheilupalatsin käytäviä. Jokerit oli juuri hävinnyt viidennen ottelun Venäjän armeijan keskusurheiluseuran jääkiekkojaoston joukkueelle. Isännät olivat juuri niin hyviä kuin pelättiinkin. Nallekarhumainen Aleksandr Radulov oli laittanut ’бог’-tekstillä varustetun, omalla naamalla varustetun t-paitansa piiloon ja tullut juhimaisesti pellaammaan. ’бог’ muuten kääntyy suomen kieleen sanana jumala.

Radulov sai viime vuonna hyvää taustatukea härkämäiseltä Igor Grigorenkolta, ja kaksikko oli lähes pitelemätön. Grigorenko on mennyt Ufaan, Radulov pysynyt Moskovassa. Olipa sitten Radulovista ihmisenä mitä mieltä tahansa, niin onhan hän huikea jääkiekkoilija. Miehen kyky suojata kiekkoa ja nähdä pelien kehittyvän ennen kuin muut näkevät on ilmiömäinen. Ja kun pelataan tosipelejä, mies on kuin riivattu. Radulov vääntää, taistelee, repii ja haluaa ratkaista. Palo miehen silmissä on jopa…no, jumalainen. Harmi, että kaverille ei pelaaminen taalaliigassa koskaan maistunut.

Niin. Jäsen X käveli Jääurheilupalatsin uumenissa, näki Jokereiden pettyneet ilmeet ja isäntien hymyissä suin antamat haastattelut. Radulov oli saanut Omarkin mailan kättelyjen yhteydessä, ja vaikutti ettei miestä ja TsSKA:a pysäytä mikään. Sittemmin TsSKA jatkoi matkaansa konferenssifinaaleihin, joissa se sensaatiomaisesti hävisi Pietarin SKA:lle johdettuaan sarjaa jo voitoin 3–0. Jäsen X ottaa tästä vastuun, sillä hän kävi katsomassa sarjan neljännen ottelun Pietarissa, ottelun, jonka SKA voitti 4–1. Viides matsi päättyi pietarilaisille 2–6, kuudes jatkoajalla 2–1 ja seitsemännessä ottelussa SKA täydensi nousunsa 3–2-voitolla.

Nyt TsSKA on jälleen vahvasti matkalla konferenssifinaaliin, eikä Torpedosta ole minkäänlaista vastusta. Avausottelun vahinkovoitto oli sattuma, ikävä tilastovoitto altavastaajalle. Torpedon kilpparipuolustus keskialueella toimi vielä puolikuolleena pelannutta Jokeria vastaan, mutta TsSKA on pitänyt ajoittain Torpedoa jopa pilkkanaan.

Sarja menee tänään pakettiin. Varovaiset vedonlyöjät voivat hakea kotivoittoa kertoimella 1.40 (raja-arvo 1.34) esimerkiksi osana tuplaa, mutta me nappaamme toisenlaisen kohteen. Kotijoukkue dominoi ja peli voi revetä pahastikin. Yli 4.5 maalia lapulle kertoimella 1.95. Emme yllättyisi, jos vaikka Aleksandr keräisi yksin yli 4.5 pistettä.

Vetovalinta (NordicBet)

KHL, klo 18.00:

TsSKA-Torpedo yli 4.5 maalia @ 1.95

Tsekkaa myös kevään kuumin kiekkokisa, tarjolla ilmaisvetoa ja PS4/Xbox One tai iPad Air 2!