Torontossa ei olla nähty Kontiola-show’ta

Yksi kauden suurimmista suomalaispettymyksistä rapakon takana on ollut Petri Kontiola, joka on luistelee tällä hetkellä AHL-jäillä.

Leijona-stara Petri Kontiola, 30, lähti suurin odotuksin Toronto Maple Leafsin organisaatioon, kun seinäjokelaismies osti KHL-sopimuksensa ulos 430 000 eurolla. Kontiola sai 1.1 miljoonan dollarin sopimuksen NHL:ään, mihin tuli vielä kaupan päälle 200 000 dollarin allekirjoitusbonus.

Taitava keskushyökkääjä teki taloudellisesti melko heikon diilin, sillä hän haluaa voittaa Stanley Cupin, mutta tällä hetkellä se unelma näyttää kaukaiselta. Maple Leafs ei varsinaisesti ole suurin mestarisuosikki, mutta ”Konna” ei ole vielä edes mahtunut joukkueen kokoonpanoon mukaan. Miehen harjoitusleiri meni penkin alle, minkä vuoksi osoite löytyi Toronto Marliesin riveistä. AHL-kausikin on alkanut yskähdellen, sillä suomalaispelurin pistesarake näyttää nollaa neljän pelatun ottelun jälkeen.

Kontiola on saanut hyvin peliaikaa ja hän onkin saanut ykkössentterin roolin, eikä hänen otteensa ole olleet pelillisesti kovinkaan heikkoja. Pistetili ei ole vielä vain karttunut.

Miehen kiekolliset taidot ovat helposti NHL-tasoa, mutta Kontiolan kokonaisvaltainen peli ei ole vakuuttanut. Suurin ongelma on ollut seinäjokelaisen luistelu – Hän ei pysty pelaamaan tarpeeksi nopeaa kahden suunnan peliä, joka on nykypäivänä NHL:ssä elinehto. Tämän vuoksi Torontossa ei olla nähty vielä Kontiola-show’ta.

Naisen oppiin luistelukouluun

Toronto on kuitenkin yksi NHL:n parhaimmista paikoista kehittää luistelutaitoa – Seuran vahvuuteen kuuluu entinen taitoluistelija Barbara Underhill, joka tunnetaan lajin parissa erittäin arvostettuna luisteluvalmentajana. Vaikka Kontiola pelaa farmissa, asuu hän Torontossa ja pystyy näin työskentelemaan Underhillin alaisuudessa.

Underhill on luonut pitkän uran pariluistelun parissa ja voittanut muun muassa viisi kertaa Kanadan mestaruuden ja kerran MM-kultaa. Underhill on työskennellyt Toronton lisäksi Tampa Bay Lightningin, Anaheim Ducksin ja New York Rangersin organisaatioissa. Hän on saanut tunnustusta loistavasta luisteluvalmennuksestaan, joten Kontiolan kannattaa pitää korvansa kuulolla, kun ”Barb” puhuu.

Mikäli seinäjokelaiskiekkoilija ottaa neuvoista vaarin ja pelaa tuttua viihdyttävää taitokiekkoa, mitä häneltä on nähty muun muassa maajoukkuessa, saatetaan rapakon takanakin nähdä tällä kaudella The Kontiola-show.