Viikkokatsaus rapakon taakse: Dallasin tähdet tuikkivat

Listaamme viikkokatsauksessa viime viikon kuumimmat ja kylmimmät joukkueet. Lopussa katsaus tulevaan viikkoon.

Viikon kuumimmat

1. Dallas Stars

Kolme voittoa viikon kolmesta ottelusta ja joukkue on neljän ottelun voittoputkessa. Vaikka sunnuntain rankkarivoitto Edmonton Oilersista ei tullutkaan kauneimmalla mahdollisella tavalla, on Stars tällä tahdilla ilmoittamassa itsensä pudotuspelitaistoon. Tyler Seguin (seitsemän maalia kahdeksassa viime pelissä) on 25 maalillaan liigan ylivoimaisesti kovin maalintekijä. 22-vuotias keikkuu pistepörssissä toisena, edellä ainoastaan Philadelphia Flyersin Jakub Voracek. Kari Lehtonen oli kuin muuri alkuviikosta, mutta tulitettiin vaihtoon viikon viimeisessä ottelussa.

2. New York Islanders

Täydellinen viikko toi kolme voittoa, ja täyden pistepotin. Metropolitan divisioonan kärkipaikasta on tulossa kahden kauppa Islandersin ja Pittsburgh Penguinsin välillä, eikä Islanders ole luovuttamassa taistelua helpolla. Kotitilasto (13-3-0) kuuluu liigan kärkipäähän, ja kun sitä vertaa viime kauden tilastoon, (13-19-9) on Islanders pitkästä aikaa vakavasti otettava haastaja pudotuspelejä silmällä pitäen.

3. Pittsburgh Penguins

Kolme voittoa hieman kevyemmältä viikolta vei Penguinsin kahden pisteen johtoon kamppailussa divisioonavoitosta. Vaikka Penguinsin pukukopissa on viime aikoina riehunut sikotauti ja joukkue pelasi yhden ottelun ilman kapteeniaan Sidney Crosbya, oli sen meno vakuuttavaa. Nollapelin torjunut Marc-Andre Fleury oli mies paikallaan antautuen viikon aikana yhteensä vain kolmesti.

4. New York Rangers

Madison Square Gardenin sinipaidat ovat NHL:n tämän hetken kuumin joukkue. Voittoputki jatkui helpohkon otteluohjelman ansioista jo kuuden ottelun mittaiseksi. Viikon kolmesta pelistä joukkue nappasi täyden pistepotin. Voitot ovat aina voittoja, eikä Rangers voi otteluohjelmalleen mitään, mutta voitot häntäpään joukkueita vastaan vievät putkelta kuitenkin hieman arvoa.

5. Columbus Blue Jackets

Viikon saldo kaksi rankkarivoittoa ja jatkoaikatappio jatkavat Blue Jacketsin viimeaikaista hyvää virettä. Viimeiset kuusi ottelua ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Ovatko sinitakit liian kova vastus jatkoajalla ja rankkareissa vai onko kyse vain hyvästä tuurista?

Viikon kylmimmät

Maple Leafsin voittoputki muuttui tällä viikolla tappioputkeksi Getty)

Maple Leafsin voittoputki vaihtui tällä viikolla tappioputkeksi Getty)

1. Toronto Maple Leafs

Viikko alkoi vauhdikkaasti hienolla voitolla Anaheim Ducksista, joka venytti vaahterapaitojen voittoputken jo kuuden ottelun mittaiseksi. Loppuviikolla pakka hajosi kuitenkin täysin, tuoden kolme tappiota reilulla marginaalilla. Kolmessa tappiossa omissa soi 15 kertaa, kun samalla maalintekoon kyettiin vain viidesti. Nyt Maple Leafs on tappioputkessa, jota yritetään katkaista seuraavaksi kolmen ottelun voittoputkessa olevaa Dallas Starsia vastaan.

2. Calgary Flames

Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti. Alkukauden yllättävä lento on vaihtunut todelliseen rämpimiseen. Tappioputki venyi jo kahdeksan ottelun pituiseksi. Tällä viikolla vastaan luistelee kahdesti sekä Los Angeles Kings, että liigan viimeisellä sijalla oleva Edmonton Oilers, jota vastaan tappioputken olisi syytä katketa. Kiekkojumalat ovat kääntäneet selkänsä myös toiselle albertalaisjoukkueelle, ja kiekkokin pomppii jo joukkeutta vastaan, kuten ottelussa Vancouver Canucksia vastaan.

3. Detroit Red Wings

Ykkösvahti Jimmy Howard torjui varsinaisella peliajalla kaiken, mutta joutui tyytymään vain pisteeseen voittolaukauskilpailuissa Blue Jacketsia vastaan. Howardin loukkaantuessa, tulokasvahti Petr Mrazek sai torjuntavastuun loppuviikon kahdessa ottelussa. Tshekkinuorukainen päästi vain yhden maalin omiin ottelua kohden, mutta viimeistelyn ollessa vaikeaa, eivät Mrazekin otteet Red Wingsin tolppien välissä riittäneet. Kaikki kolme otteluaan varsinaisen peliajan jälkeen hävinneet punasiivet viimeistelivät viikolla ainoastaan kaksi maalia.

4. Edmonton Oilers

Oilers kärsi viikon aikana tiukkoja maalin tappioita, mutta liigan jumbopaikka pysyy silti saman seuran nimissä tälläkin viikolla. Ben Scrivens ei ole pystynyt ykkösvahdin roolissa kuin satunnaisiin onnistumisiin, ja maaleja omiin menee tällä hetkellä aivan liikaa. 5-2 johtoasemasta tappioksi kääntynyt viikon viimeinen ottelu kiteyttää öljypaitojen alkukauden. 17 ottelua viimeisestä 18 hävinnyt Oilers tullaan nähdään tällä listalla vielä uudestaan.

5. Minnesota Wild

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt, haastajana pidetty Wild on jäämässä taistelemaan viimeisistä lännen pudotuspelipaikoista. Viikko sisälsi kolme kovaa ottelua, joista jäi käteen kaksi pistettä jatkoaikatappioista. Sentterikolmikko Mikko Koivun, Mikael Granlundin ja Erik Haulan kausi on toistaiseksi ollut etenkin pisteiden valossa suuri pettymys.

Erikoismaininta New Jersey Devils

Ilman jatkoaikavoittoa Tampasta, joukkue kuuluisi listalle ehdottomasti. Joukkueen ainoa voitto seitsemään peliin osui siis sopivasti tähän listaan, mutta se ei muuta sitä, että joukkue on kriisissä. Oliko Martin Brodeurista luopuminen sittenkin vikatikki? Joukkue onnistui tekemään viikon neljässä pelissä vain neljä maalia varsinaisella peliajalla, joten ongelmia on myös muualla.

Tulevan viikon tärpit

Rinne vastaan Rask

Reilu viikko sitten joukkueiden kohtaaminen venyi jatkoajalle. Vahvemman kaudenavauksen pelannut Predators vei kaksi pistettä lopulta Bruinsin nenän edestä. Nyt Predators saapuu liigan kuumimman maalivahtinsa johdolla TD Gardeniin hakemaan toista voittoa identiteettikriisissä olevien bostonilaisten kustannuksella. Suomalaisvahtien taistossa viime kaudella Vezinan pokannut Tuukka Rask saa vastaansa tämän hetken Vezina-suosikin, Pekka Rinteen.

Keskiviikko 24.12. klo 2.00 Nashville Predators – Boston Bruins

Nollaako Niemi kuninkaat toistamiseen?

Tutut kilpakumppanit ottavat jälleen mittaa toisistaan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi vierasjoukkue Sharksin maalivahti Antti Niemen nollapeliin, ja nyt hallitsevalla Stanley Cup -mestarilla on oiva sauma kuitata tappio jälleen kotonaan. Sharks ja Kings pelaavat helmikuun lopussa, 22.2. Stadium Series -ulkoilmaottelun Pohjois-Kaliforniassa, joten näitä herkkupaloja tullaan vielä näkemään!

Sunnuntai 28.12. klo 5.00 San Jose Sharks – Los Angeles Kings