Oikea maa voitti jääkiekon World Cupin – Muistoja Kanadasta

Jääkiekon World Cup on pelattu. Jääkiekkolegenda Mike Modano sanoi jo turnauksen alussa, että ”turnaus on pelattu, antakaa Kanadalle pokaali.” Näinhän siinä lopuksi kävi, mutta mukaan mahtui muutamia yllätyksiäkin, merkittävimpänä Anze Kopitarin takia ympärille koottu Euroopan sekajoukkueen finaalipaikka ja tiukka tappio. Mikko kirjoitti kommenttinsa siitä, että WCOH on kaudenalushöntsää, kun pelimiehet eivät ole edes vireessä vielä. Oletuksena jutussa oli se, että nuorilla on enemmän motivaatiota treenata kesällä ja näin olikin, Pohjois-Amerikan U23-joukkue oli upea joukkue jäällä ja pelasi isolla sydämellä.

img_4036
Faneille.com-mielessä World Cupin kaltaiset turnaukset ovat silti kivoja, kun ne tarjoavat karnevaaliviihdettä ja lukijamatkoja. Tälläkin kertaa mukana oli isompikin kööri, kiitos yhteistyökumppaneidemme Betssonin, Nordicbetin ja CasinoEuron, jotka avustivat matkan kanssa. Leijonien kannalta turnaus ei päättynyt hyvin, vaikka muutama maanpetturi olikin lyönyt vetoa siitä, että Suomi häviää jokaisen pelinsä ja tekivät sillä aika hyvän tilin – Toimituksen jääkiekkonero Toni kuitenkin oli sitä mieltä, että Suomen joukkueen sukupolvenvaihdos on vielä käynnissä ja oppirahoja on maksettava.

img_4038
Paljon juttuja on ollut sivustolla, paljon Facebookissa ja tässä vielä iso nippu kuvia reissun päältä. Toronto näytti parastaan, keli oli aurinkoinen ja lämpötila lähellä kolmeakymmentä astetta koko reissun ajan. Tämä mahdollisti myös hyvän viihdetoiminnan ja shortsikelit pitivät huolta, ettei hallilla liikaa hikoiltu. Kukaan matkalaisista ei päässyt myöskään uutisiin, joten siinä mielessä tehtävä oli onnistunut.

img_4035
Luonnollisesti Torontossa ollessamme matka vei meidät myös legendaariseen Hockey Hall of Fameen.

img_4043
img_4068
img_4063
Hauskaa oli myös se, että Jari Kurrista löytyi varsin paljon sälää, paitaa ja infoa, mutta Teemu Selänne ei tullut reissulla vastaan kertaakaan.

img_4065
Oppaana meillä oli Helsingin IFK:n hyökkääjälegenda Darren Boyko, joka toimii nykyään Hall of Famen kansainvälisistä asioista vastaavana.

img_4054
Itse museo oli mukavan tilava ja täynnä sekä äärimmäisen mielenkiintoisia näyttelyitä (NHL:n historia ja pokaalit) ja varsin tylsiä paitakokoelmia (IIHF:n kaikki).

img_4062
img_4061 img_4060 img_4059 img_4058
img_4057
img_4068
Ennen kaikkea Hockey Hall of Famessa tuli esille jääkiekon arvostus Kanadassa. Se oli täynnä rikasta historiaa, rakkautta ja kunnioitusta. Niin kuin kansallislajilla pitääkin olla.