Antti Siltala lentopallobuumista: ”Seuraavat viikot menestymisen jälkeen tärkeitä”

Suomen lentopallomaajoukkueen kapteeni Antti Siltala matkaa menestyksellisten MM-kisojen jälkeen uuden joukkueensa venäläisen Jenisei Krasnojarskin riveihin mukaan.

– Hirveästi ei ole seurasta tietoa muuta kuin muutama pelaaja ja valmentaja. Cup-turnaus on juuri alkanut ja menen paikan päälle katsomaan niitä pelejä ja ehkä loppuviikosta pelaankin jonkun pelinkin jo. Viikko siitä eteenpäin, niin kautemme alkaa.

Siltala on ennenkin siirtynyt itselle tuntemattomaan sarjaan ja seuraan.

– Tietyllä tapaa nämä ovat aina vähän tuntemattomia hyppäyksiä ja toimintatavat eroavat toisistaan. Mutta käytännössä asiat ovat aina samanlaisia lentopallossa.

Siltala kertoo, että palautuminen raskaista MM-kisoista on jo tapahtunut.

– On ihan jees olo fyysisesti. Eilen kävin ensimmäisen pallotreenin vetäisemässä kisojen jälkeen. Olen saanut vähän lepäillä ja tämän isompia taukoja en tarvitsekaan.

Suomen menestyttyä Puolan MM-kisoissa loistavasti on oletettavissa, että lentopallobuumi säilyy Mestaruusliigakauden alkamisen myötä. Siltalan mielestä seuraavat viikot ovat asian kannalta tärkeitä.

– Tekemistä riittää. Ottelutapahtumien järjestäminen viihtyisämmäksi on tärkeää, koska kiinnostusta varmasti riittää. Se pitää saada markkinoitua liigan katsomoihin, sillä sitä kautta näkyvyyttä tulee. Iso vastuu on seuroilla ja koko Mestaruusliigalla. Seuraavat viikot ovat aina menestymisen jälkeen tärkeitä, ettei unohdeta, mitä on tehty, Siltala sanoo.

Mestaruusliigan ennakkosuosikit Siltala tietää.

– Tiikerit ja VaLePa ovat varmasti suosikit. Tiikereillä on kova porukka mielestäni ja VaLePa tietysti on siellä aina. Sen jälkeen on aika tasaista muutamalla joukkueella. Mielenkiinnolla seuraan, mitä LEKA Volley tekee, sillä olen itse sieltä päin. Sinne voi olla muutama pelaaja vielä jopa tulossa, Siltala kertoo.