Mika Poutala: ”Hyvä fiilis tuo hyvän tuloksen Sotshissa”

Mika Poutala lähtee Sotshiin hakemaan mitalia

Mika Poutala lähtee Sotshiin hakemaan mitalia (All over press)

Pikaluistelija Mika Poutala herkistelee virettään Sotshin olympialaisiin niin fyysisesti kuin henkisesti. Hyvä tulos tulee Poutalan mukaan hyvän fiiliksen kautta.

Olympialaiset lähenevät, millainen on ollut Mika Poutalan valmistautumisjakso?

Valmistauduttu on kotimaassa ja Saksassa. Japanin MM-kisat jätin tarkoituksella väliin Sotshia ajatellen. Minulla on ollut selkeä suunnitelma, ja ne kisat eivät mahtuneet suunnitelmaan. Ohjelmasta olisi tullut liian raskas. Valmistautuminen sujuu täysin aikataulussa, Poutala iloitsee.

Millaisin odotuksin luistelet starttiviivalle?

Todella yllätyksellinen tulee varmasti kilpailusta. Odotan paljon, mutta tiedän, että siellä on todella monta muutakin jotka voivat taistella mitaleista. En halua laskea itseäni pois mitalitaistosta, vaikka alkukaudesta en ollutkaan hirveän lähellä mitaleita. Ennenkin kunnonajoitus on onnistunut tosi hyvin olympiavuonna. Toivottavasti kuntopiikki osuu tänäkin vuonna ja mielellään vieläkin paremmin, Poutala naurahtaa.

Kerro miten loihdit itsesi parhaaseen iskuun päätavoitteeseesi olympialaisiin?

Siinä on tietty toimiva kaava. Yleensä helmikuussa ei ole muita isoja kisoja, joten olen voinut valmistautua samalla tavalla. Se myös auttaa valmistautumisessa, että se tavoite on ollut jo niin pitkään – monta vuotta – siellä olympialaisissa. Se positiivisuuden ja tavoitteen asettelun voima kasvaa mitä lähemmäs päästään olympialaisia. Kun H-hetki lähenee, niin aina kun menen treeneihin niin tiedän, että mä haluan tehdä treenin niin hyvin kuin pystyn, koska juuri tämä päivä voi olla merkityksellinen olympialaisia varten. Tavallaan se unelma ja idea olympiavoitosta ja mitalista on kantanut tosi pitkälle.

Millainen on Mika Poutalan viimeinen herkistelyjakso?

Raskaita treenejä ei enää vedetä. Nyt sellaista fiiliksen hakua ja nopeita teräviä harjoituksia, ei rasittavia treenejä. Haetaan fiilistä ja hiotaan tekniikkaa kohdalleen viimeiseen pisteeseen asti. Keskitytään siihen, että on hyvä fiilis ja on kiva luistella. Se toi viimeksikin sen hyvän tuloksen, Poutala päättää.