Suomen MM-rallille yritetään saada lisänostetta Helsingin yleisötapahtumalla

Suomen MM-rallin nimisponsori Neste haluaa nostaa viikon päästä Keski-Suomessa ajettavan MM-osakilpailun kiinnostusta viikkoa ennen kilpailua tuomalla MM-rallin pääkaupunkiseudun ja vielä Helsingin keskustaan, kun Hietalahdessa kaasutellaan lauantaina Neste Oil Rally Helsinki Battle.

Lyhyellä katuradalla ottavat toisistaan mittaa MM-sarjan kärkimiehet Sebastien Ogierin johdolla ja neljä suomalaista rallilegendaa eli Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen, Marcus Grönholm ja Markku Alen. Legendat ajavat toisiaan vastaan, ja nykykuljettajat ajavat toisiaan vastaan. Lopuksi nopein nykykuljettaja ja nopein legenda kohtaavat finaalissa.

Paikalla on jokainen MM-rallitiimi (Volkswagen, M-Sport, Hyundai ja Citroen) ja kaikki MM-sarjaa tällä hetkellä ajavat suomalaiset. Kattaus on siis koko maailman mittakaavassa liki kovin, minkä rallista saadaan kasattua.

Pohjimmiltaan kyse on puhtaasta promootiotapahtumasta. Vaikka Suomen MM-ralli on yksi koko maamme suurimmista urheilutapahtumista, on sen huomioarvo tullut tasaisesti alaspäin sitä mukaa, kun Suomen asema maailman johtavana rallimaana on vuosi vuodelta heikentynyt valtikan siirryttyä Sebastien Loebin ja Ogierin titteleiden myötä Ranskaan.

Samalla nykykuljettajia Jari-Matti Latvalaa, Mikko Hirvosta ja Juho Hännistä pyritään tuomaan valokeilaan myös Helsingissä. Pääkaupunkiseutua on yritetty saada mukaan MM-ralliin tuomalla erikoiskokeita joinain vuosina hyvinkin kauas Jyväskylästä kohti Etelä-Suomea, mutta tällä on saatu aikaan lähinnä vain se, että erikoiskokeiden väliset siirtymät ovat venyneet niin pitkiksi, että itse kilpailu on kärsinyt.

Sillä, että neljä kokenutta konkaria ovat mukana, pyritään myös lajin persoonia tuomaan jälleen esiin. Valitettavaa nimittäin on se, ettei nykyisistä kilpakuljettajistamme löydy yhtään samanlaista karismaattista persoonaa kuin mitä kaikki neljä kisan legendaa ovat.