Kitee hakemaan voittoa Seinäjoesta, TV-ottelussa Hyvinkää-Alajärvi

Viime kaudella Superpesiksen Suomen mestaruutta Sotkamon paidassa juhlinut Jere Vikström on tänään Kiteen paidassa ensimmäistä kertaa numero 1. Kuva: Juha Tamminen/AOP

Superpesiksessä nähdään tiistaina kaksi ottelua, kun miehissä Seinäjoen JymyJussit saa vastaansa Kiteen Pallo-90:n, ja Hyvinkäällä Nelonen Pro -TV-ottelussa Tahko mittaa Alajärven Ankkureiden vireen. Lähetys Hyvinkäältä käynnistyy klo 17.45, ottelut alkavat klo 18.00.

Seinäjoki-Kitee

Sarjataulokossa sijalle 10 valahtunut JymyJussit lähtee hakemaan pisteitä kuudentena olevan Kiteen saapuessa vieraaksi poikkeuksellisesti Nurmon Hyllykalliolla pelattavaan otteluun. Ottelu toimii samalla Nurmon Jymyn 90-vuotis juhlaotteluna.

Seinäjoki on jäänyt nyt viidessä ottelussa peräkkäin ilman pisteitä. Viimeisin tappio tuli Jyväskylässä, jossa joukkue menetti jälleen kerran toisella jaksolla johtoasemansa karmaisevien ulkopelivirheiden takia. Seinäjoella ei tällä hetkellä kulje, ei sitten millään. Pelaajille tulee iso liuta isoja henkilökohtaisia ulkopelivirheitä, mitkä maksavat joukkueelle jaksoja ja otteluja illasta toiseen. Urakkaa ei helpota nuoren Antti Toivolan työskentely lautasen äärellä. Miehen peli on hidastempoista, eikä hänellä riitä kättä pitämään etenijöitä kurissa.

Kitee hävivi edellisellä kierroksella yllättäen Koskenkorvan Urheiljoille huonon kotiutusvireen myötä. KiPa vei 3-tilanteet 15-2, mutta hävisi ottelun jaksoin 1-2 (2-0, 0-1, 0-0, 0-1). Syytä huoleen Kiteellä ei sarjajumbolle tulleesta tappiosta huolimatta ole, se on sarjataulukossa kuudennella sijalla 1-2 ottelua muita vähemmän pelanneena. Lisäksi joukkueen terveystilanne on ottanut askeleen parempaan suuntaan, kun Jere Vikström nähdään tänään ensimmäistä kertaa kärkietenijän roolissa kuluvalla kaudella.

Vastakkain Nurmossa on kaksi vastakohtien joukkuetta: Kitee on hyvä ulkopelijoukkue, Seinäjoki huono; Kiteellä on kaksi hyvää lukkaria, Seinäjoella ei yhtään; Kitee on nopea joukkue, Seinäjoki hidas; Seinäjoella on lyöntivoimaa, Kiteellä ei.

Näistä lähtökohdista ottelua katsoessa Kiteen voitto ei olisi ollenkaan yllättävä. Joukkue pääsee hyökkäämään vahvuuksillaan nuorta Toivolaa vastaan ja tilannetta syntyy. Samaan aikaan ulkona Kiteen tiivis ja hyvin liikkuva ulkokenttä tulee pelaamaan Jussien hitaat etenijät pois ja pitämään Jukka-Pekka Vainionpään vähillä tilanteilla.

Voiton ratkaisee se, onnistuuko Kitee kotiutuksissaan. Uskon, että kahta ”hutipäivää” peräjälkee ei satu, vaan juoksuja syntyy Eko Partasen, Joni Tervon ja Toni Laakson johdolla.

Arviomme: Kitee vie vähäjuoksuisen ottelun nimiinsä puhtaasti jaksoin 0-2.

Hyvinkää-Alajärvi

Pidelkää penkeistänne kiinni, Pihkalassa nähdään juoksuja! Kaksi erittäin viihdyttävää sisäpelijoukkuetta ja kaksi sarjan huonoimpiin lukeutuvaa ulkokenttää kohtaavat avaralla Pihkalan kentällä Nelosen TV-ottelussa. Pelikelikin on suorastaan loistava, joten kaikki osatekijät puoltavat runsasjuoksuista kohtaamista.

Hyvinkää on pelannut kotikentällään tuttuun tapaansa hyvin. Neljä peliä Pihkalassa on tuonut kolme voittoa, mutta kun vieraissa on tökkinyt, löytyy Sami Sirviön suojatit sarjataulukosta vasta sijalta 9. Hyvinkään kannalta hyvä uutinen on se, että alkukaudella surkeassa vireessä ollut Marko Pelkonen on tykittänyt kolmeen edelliseen peliin tehot 1+7. Alkukaudesta yskinyt ykköskärjen peli on myös asettumassa uomiinsa Riku Hokkasen siirryttyä kakkoskärkeen. Jokeripuolella nuori Valentin Ikonen on kerännyt hyvin onnistumisia vaihtotilanteissa ja hänen kauttaan Sirviö on saanut monipuolisuutta sisäpeliinsä.

Kauden ehdoton yllättäjäjoukkue Alajärvi venytti edelliskierroksella pisteputkensa jo kuuteen otteluun nappaamalla jakson sarjakolmoselta Kouvolan Pallonlyöjiltä. Itä-Länteen yleisöäänestyksellä valittu Sami Mikkolanaho kuuluu sarjan kuumimpiin pelaajiin, ja tasoaan edelliseltä vuodelta nostanut Aki Orava on vaarallinen ase numerolla kolme. Kapean materiaalin takia kärkiemiesten Petrus Puputti-Jere Saukko onnistuminen on avainasemassa, jotta lyöjämiehillä on edes puolittaisia jalkoja vietävänään. Toistaiseksi Saukko on onnistunut kohtalaisesti urakassaan, Puputti loistavasti.

Veikkauksemme on, että Ankkureiden pisteputki katkeaa Pihkalassa. Tahko on kova kotonaan ja joukkueella on enemmän tulivoimaa. En vain näe sitä mahdollisuutta, että Alajärvi saisi pidettyä Tahkon kärkeä kurissa kimmoisalla Pihkalan kentällä. Juoksuntekokilpailussakaan Ankkurit ei Hyvinkäälle tule pärjäämään.

Veikkauksemme: Tahko vie ottelun selkein jaksoluvuin 2-0.

Vedonlyönti

Pidimme muutaman päivän mittaisen happitauon vedettyämme edellisen kierroksen tylysti nollille. Tänään lähdetään hakemaan uutta nousua seuraavin NordicBetin kohtein:

Hyvinkää, 1.60. 3 yks.
Kitee ML, 2.20. 3 yks.
Miesten Suomensarjan itälohko: Lohi, 4.40. 1 yks.

Kohteisiin pääset käsiksi täältä!

Screenshot 2015-06-09 16.29.42