Konkarit jatkavat Jymyssä – Pojan voisi jättää suoraan Sotkamoon

Hallitseva viisinkertainen Suomen mestari Sotkamon Jymy tiedotti sopimustilanteistaan keskiviikkona puoliltapäivin. Pelaajisto säilyy lähes muuttumattomana, mestaruusmiehistöstä ainoastaan Veikko Vartiaisen ja Janne Hyvösen nimeä ei löydy sopimusluettelosta.

Kuosmanen palaa pelinjohtajaksi

Isoin pommi saatiin, kun Jymyn kahteen perättäiseen mestaruuteen luotsannut Mikko Korhonen siirtyy sivuun viuhkamiehen paikalta ja ottaa valmennuspäällikön vastuun harteilleen. Hänen tehtävänsä tulee vuoden mittaisella sopimuksella olemaan A-poikien valmennus ja pelinjohto. Korhonen koordinoi lisäksi B- ja C-junioreiden sekä Suomensarjan valmennuksen.

Miesten pelinjohtovastuun kantaa vuoden sopimuksella Jymyä kausilla 2008-2013 luotsannut Mikko Kuosmanen.

Organisaatiotasolla mielenkiintoista on myös se, että A-pojat ja Suomensarjajoukkue siirtyvät Sotkamon Jymy-Pesis ry:n siipien alta SuperJymy Oy:n huomaan. Emme tavoittaneet Kuosmasta puhelimitse kommentoimaan asiaa tarkemmin, mutta epäilemme taustalla olevan halun lähentää edustusjoukkueen ja pelaajapolun viimeisiä etappeja toistensa kanssa.

Komulainen-Korhonen-Kohonen jatkavat

Eilen julkaistussa artikkelissamme pohdimme 12 mestaruuden miehen Jani Komulaisen jatkoa. Spekuloinnit voidaan lopettaa nyt, sillä Komulainen teki vuoden jatkopahvin Jymyn kanssa. Näin kolmen kovan koon kopla (Kohonen, Komulainen, Korhonen) jatkaa kokonaisuudessaan Sotkamossa

Komulaisen sopimuksen myötä kokeneesta kaartista jatkavat kaikki, joten kultamitalista pelataan myös tulevana syksynä.

Yllättävänä voidaan pitää sitä, ettei hyvin finaalisarjassa esiintyneen Vartiaisen kanssa rustattu vielä sopimusta. Koppari Hyvösen kohdalla kohtalo lienee pelata Suomensarjassa ja toimia varamiehenä mahdollisten loukkaantumisten sattuessa, ellei mies lähde hakemaan vastuuta muualta.

Kuudes perättäinen mestaruus tarjolla

Kun uusia tulijoita ei ole, Sotkamon Jymy pääsee jahtaamaan kuudetta perättäistä mestaruutta miltei täydellisistä lähtökohdista. Ainoastaan Roope Korhosen toipuminen jalkaleikkauksesta on ainoa, joka heittää ilmoille pieniä kysymysmerkkejä.

Kun Kosti Rautiainen pääsee valmistautumaan kauteen terveenä edellistalven pilanneen loukkaantumisen myötä ja Markus Tuikka saadaan pelikuntoon, voidaan kysyä onko yhdestäkään joukkueesta taaskaan haastamaan Jymyä syksyn tosipeleissä?

Vimpeli menetti Tuomo Lönnmarkin ja Mikko Rantalahden, kaksi tärkeää profiilipelaajaa, joten heidän suhteen olemme skeptisiä.

Suuntaamme katseemme jälleen kerran Joensuuhun. Onko Jymylle välierissä voitoin 3-0 hävinneestä Joensuun Mailasta ottaamaan seuraavaa askelta? Me sanomme nähtyjen pudotuspelien perusteella että ei ole. Ei ainakaan tällä kaudella.

Vaikuttaa siltä, että Jymy tulee pysymään kultakannassa niin kauan, kunnes joku, tai kaikki, kolmikosta Toni Kohonen, Jani Komulainen ja Roope Korhonen lopettaa uransa.

Sopimuspelaajat 2016

Antti Hartikainen (2016)
Toni Kohonen (2016)
Jani Komulainen (2016)
Niko Korhonen (2019)
Niko J. Korhonen (2016)
Topi Korhonen (2018)
Roope Korhonen (2016)
Onni Määttä (2017)
Riku Niemi (2018)
Niilo Piiponniemi (2019)
Immo Rautiainen (2016)
Kosti Rautiainen (2016)
Lauri Rönkkö (2017, vuokralla IPV Reds 2016)
Veli-Matti Sigvart (2016)
Markus Tuikka (2016)

Ei sopimusta (14.10.2015)

Janne Hyvönen
Veikko Vartiainen

Kuva: SuperJymy Oy

Päivitetty klo 17.00: Lisätty sopimuspelaajat.