Superpesisennakko: KPL-KaMa & KiPa-Kossu

Tiistaina Superpesiksessä pelataan kaksi kamppailua, kun ruutu.fi näyttää Kouvolan ja Kankaanpään välisen mittelön ja Kitee saa kotikentällään vastaansa Koskenkorvan Urheilijat.

Kankaanpää jaksaa piristää

Kankaanpää on ollut alkukaudesta Superin piristysruiske. Joukkue ennakoitiin häviämään kaikki kesän pelit, mutta alkukausi on osoittanut, että pelinjohtajavelho J-P Karttunen on saanut nuoren ryhmänsä taistelemaan jokaisesta pisteestä. Vaikka joukkue ei voittaisi otteluita, on jokainen jaksovoitto KaMalle elintärkeä syksyn lopullisia sijoituksia laskettaessa. Joukkue sai kaivattua lyöntivoimaa, kun vuoden 2011 Superpesiksen vuoden tulokas Miro Marttila saapui ”Kupittaan karjuista” vahvistamaan kankaanpääläisiä. Nuori lukkari Ville-Veikko Olli on ottanut lautasen haltuunsa ja hänet on palkittu kahdessa edellisessä ottelussa joukkueensa parhaimpana pelaajana. Ei paljoa pojan päätä palele. Kouvolasta ei voida taaskaan luvata kankaanpääläisille pisteitä, mutta annetaan pojille mahdollisuus yllätykseen.

Kouvola on pelannut mallikkaan alkukauden. Edellisessä ottelussa joukkue suli Kiteellä, kun se päästi ensimmäisellä jaksolla peräti 13 juoksua. Loppujen lopuksi kotijoukkue KiPa hoiti ottelun lukemin 1-0. Joukkueen parhaimmat pelaajat Sasu Toikka ja Anssi Lammila alkavat olla valmista kamaa heinäkuun Itä-Länteen. Juho Hacklin on yllättänyt kaikki muut paitsi kouvolalaiset pelaten loistavasti numerolla 3. Lyöjäjokeri Ossi Meriläinen on vastannut yhdessä Toikan kanssa joukkueen kotiutusosaston toimivuudesta. Meriläinen on kuitenkin sulanut kahdessa edellisessä ottelussa, kotiutukset 0/7. Meriläinen on aika yksipuolinen lyöjä, joten vastustajat alkavat tunnistamaan paremmin tämän vasurin sivaltajan ratkaisuja. Meriläinen taistelee kuitenkin vuoden tulokkaan tittelistä. Puhtaalla voitolla Kouvola nousisi jo Superpesiksen sijalle 4.

Seuraa näitä:

Löytääkö Meriläisen 3-jatkeen kupperit tiensä kenttään?

Pystyykö KaMan Olli sekoittamaan Koplan pelin?

Ottelu suorana ruutu.fi

Kitee haastaa Kossun

Ville Posti ollut KiPan paras pelaaja. Kuva: Juha Levonen

Ville Posti on ollut KiPan paras pelaaja. Kuva: Juha Levonen

Alkukaudesta ailahtelevasti pelanneet KiPa ja Kossu kohtaavat tärkeässä kamppailussa Kiteellä. Molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavia pelejä ja seuraavassa ottelussa on saattanut tulla turpiin ennakolta heikompaa joukkuetta vastaan. Kiteen alkukautta on häirinnyt ikävät loukkaantumiset. Joukkueen kärki on elänyt turhan paljon loukkaantumisten takia ja tämä on sekoittanut pahasti joukkueen pakettia. KiPa pystyi haastamaan tosissaan Sotkamon ja Vimpelin, vaikka pisteitä näistä otteluista ei tullutkaan. Joukkueen paras pelaaja on ollut pitkänhuiskea numerolla 1 tai 2 pelannut Haminan Pallon kasvatti Ville Posti. Pomppu nousee ja jalat kulkevat, tästä osoituksena etenijätilastossa peräti sija 3. Tämä on erittäin kova suoritus, kun taakse jää mm. Henri Puputti, Mikko Kanala ja Niko Korhonen. Vielä kun Posti saisi ulkopeliin pientä varmuutta, olisi hän sarjan ehdotonta eliittiä. Saattaapi olla, että mies pelaa ensimmäisen miesten Itä-Läntensä tänä kesänä. Jukka Latvala on löytänyt vanhemmalla iällä hyvän vireen mailanvarressa ja hän on ollut joukkueen selkäranka kotiutusosastolla, varsinkin kun Mika Laukkasen kumurat eivät ole vielä löytäneet osoitetta. Lukkari Toni Laakso on lämmennyt ja siitä osoituksena viime viikolla kahteen peliin pörssit 4 lyötyä ja 7 tuotua. Jos miehet pysyvät terveinä ja Laukkanen alkaa osua, taistelee Kitee tällä kaudella tosissaan välieräpaikasta.

Kossu on pelannut alkukauden yli odotusten ja pohjanmaalaiset löytyvät sarjasta sijalta 6., toisaalta sarjan keskikasti on erittäin tasainen. Viime viikolla kaatui komeasti Sotkamo suoraan 2-0. Dahlströmin maila on erittäin kuuma ja Antti Pukkinen alkaa lunasta niitä odotuksia, mitä tältä Superpesiksen David Beckhamilta on odotettu useat vuodet. Kaveri nauttii päävaihtajan roolista ja onnistuu mailan varressa todella hyvällä prosentilla. Pukkisen ohella suurin yllättäjä Kossun nipussa on ollut toinen lyöjäjokeri Mikko Mahlamäki, joka majailee lyöjätilastossa sijalla 19. 0+12=12 lyödyllä. Mahlamäki saa kotiutustilanteisiin Dahlströmin jämät ja harvoin tämä jytkäle pääsee lyömään palottomaan ajolähtöön. Tämän takia 12 lyötyä on todella kova suoritus ja se on mm. kaksi kihausta enemmäin kuin Kiteen Poro Laukkasella. Alkukaudesta Kossun kärkenä loistanut Jouni Koskela kärsii ilmeisesti pienestä loukkaantumisesta ja uusi kärki Tuomas Tuohisaari on mennyt kärkenä hyvillä prosenteilla kentälle. Poissa Kossun kokoonpanosta on ollut rääväsuu Juuso Myllyniemi, mutta parivaljakko Pukkinen-Haukkala on toiminut päävaihtajina niin hyvin, ettei Myllyniemeä ole ollut vielä ikävä.

Seuraa näitä:

Millainen on Kiteen kärki?

Säilyykö Kossun hyvä peli-ilme?

Ottelu suorana YLE Puheelta

Vedonlyönti

Molemmille paikkakunnille on luvattu hyvää keliä, joten yleisö saa nauttia hyvästä pesiksestä. Nordicbet tarjoaa Kouvola-Kankaanpää peliin juoksurajaksi 13,5 ja tähän tullaan iskemään alle kivalla 2,00 kertoimella. Kouvolan lyöntipeli on pitkälti Toikan ja Meriläisen varassa ja Kankaanpää ei tunnetusti juoksuilla mässäille, joten tämähän on saletti. Kitee-Kossu peli on vedonlyöjän kannalta haastava. Molemmat voivat pelata unelma pelin tai sulaa täysin, niin kuin alkukausi on osoittanut. Kossun moneyline 3,35 houkuttelee, joten lyödään siihen pari kihua kiinni.

Kouvola-Kankaanpää alle 13,5 juoksua 2,00

Kitee-Koskenkorva 2 ML 3,35

Kuvat: Juha Levonen

Twitter: @JKainu