Classic Salibandyliigan runkosarjan voittoon – Kuka valitsee kenet tuleviin playoff-peleihin?

Peter Kotilainen ratkaisi runkosarjan voiton Classicille Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliigaa on pelattu 26 kierrosta ja tämä tietää sitä, että runkosarja on saatu päätökseen. Huikea viimeinen kierros tarjosi paljon draamaa ja runkosarjan mestariksi kruunattiin loppujen lopuksi maalierolla Tampereen Classic. SPV:n ja Classicin välinen viimeisen kierroksen ottelu ratkesi vasta jatkoajan viimeisellä minuutilla, kun Classicin Peter Kotilainen ratkaisi Classicin runkosarjan voiton. Tämä tietää sitä, että Classic pääsee valitsemaan tiistaina järjestettävässä tilaisuudessa playoff-vastustajan sijoille 5-8 päätyneistä joukkueista. Loviisan Tor tippui surullisen kautensa jälkeen suoraan ensi kaudeksi Divariin. Nokian Krp karsii ensi kauden liigapaikasta SB Vaasan kanssa ja OLS pelaa karsintoja kuopiolaista SB Welhoja vastaan.

Indians järjesti Salibandyliigan runkosarjan jytkyn. Kuva: Anssi Koskinen

Suurin yllätys tämän kauden runkosarjassa oli sarjanousija Westend Indiansin playoff-paikka. Indians pelasi nuorella joukkueella ennakkoluulottomat 26 ottelua ja ansaitsi paikkansa kevään peleissä. Hyvä maalivahtipeli, osaava valmennus, tehokas 1. kenttä ja vahva ylivoima toi lopulta Indiansille historiallisen playoff-paikan. Tampereen Koovee pelasi myös erinomaisen runkosarjan. Koovee povattiin sarjan hännille jopa suoraksi putoajaksi, mutta tamperelaiset olivat vielä pitkään jopa playoff-väännössä mukana samoin asein, millä Indians saavutti playoff-paikan.

OLS ja Nokian KRP voidaan lukea sarjan suurimmiksi epäonnistujiksi. Molempien joukkueiden peli ei asettunut missään vaiheessa uomiinsa ja playoff-tasoiset joukkueet joutuvat nyt karsimaan paikasta ensi kauden Salibandyliigaan. Myös Josban loppukauden sulaminen ihmetyttää. Joensuulaiset pelasivat jouluun asti pirteää ja ennakkoluulotonta peliä ja olivat menossa heittämällä kevään karkeloihin. Peli suli kuitenkin täysin ja loppukaudesta tuntui, että joukkue tyytyi kohtaloonsa ja aikaiseen kesälomaan. Josba hävisi kauden 12 viimeisestä ottelustaan jopa 11.

Runkosarjan pistepörssin harjasi toisen kerran putkeen Sami Koski (38+30=68). Koski ei ole kuitenkaan tällä hetkellä maajoukkueen valmentaja Petri Kettusen kaavailuissa joulukuun MM-kisoihin. Kosken vauhti ei tällä hetkellä valitettavasti riitä kansainvälisille kentille. Erikoista pistepörssin TOP-10 nimissä on se, että vain pistepörssin toiseksi sijoittunut Happeen Jami Manninen oli Suomen maajoukkueen mukana MM-karsinnoissa. Mielenkiintoisin nimi löytyy pistepörssin sijalta 10., jonka valloitti NST:n Jarkko Nurmela tehoin 22+28=50 pelaten vain 23 ottelua. Ennakkoluuloton rightin hyökkääjä on nykyaikainen monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy niin viimeistelemään kuin tarjoilemaan namupasseja ketjukavereilleen.

Runkosarjan all-star:

Sami Koski (SPV)-Oscar Hänninen (Oilers)-Jami Manninen (Happee)

Santeri Toropainen (Indians)-Otto Tikka (Happee)

Tomi Ikonen (Oilers)

Playoff-parit valitaan tiistaina

Playoff-pelit alkavat alustavasti perjantaina 7.3. Faneille.com ennakoi tulevia pareja ensi viikolla. Tässä kuitenkin teille tanssiparit:

Classic-Indians, Classic valitsee ensimmäisenä kokemattoman vastuksen ja pääsee lähtemään sarjaan suurena ennakkosuosikkina.

SSV-Erä, SSV valitsee Erän ja NST:n väliltä. Erä sopii vastustajaksi parhaiten, koska Erä joutuu pelaamaan playoff-pelit Pasilassa oman kotikentän Mosahallin ollessa liian pieni playoff-peleihin. Näin vältetään turha matkustaminen ja kaikki pelit pelataan SSV:n kotikentällä.

Happee-NST, Happee ottaa kahdesta pahasta pienemmän ja valitsee vastustajakseen Lappeenrannan ajokoirat.

SPV-Oilers, Oilers jää seinäjokisille ja tämä ottelupari voi päättyä miten tahansa.