Paras kokonaisuus ratkaisi Mika Kohosen valinnan

Salibandyn hallitseva Suomen mestari SPV sai iloisia uutisia, kun maailman legendaarisimpiin salibandypelaajiin lukeutuva Mika Kohonen vastasi Peliveljien kosintaan myöntävästi. Hääkellot kajahtivat Helsingissä ravintola Palacen tiloissa toukokuussa median todistaessa paikalla. Salibandyliiga oli saanut tähtensä takaisin.

Mika Kohonen innoissaan Seinäjoelle. (Salibandyliiga)

Mika Kohonen innoissaan Seinäjoelle. (Salibandyliiga)

– Innolla ja uteliaana tulen. Tästä on jo hyvä tovi vierähtänyt kun viimeksi olen pelannut täällä. Vähän sellainen uusi alku ja tosi mielenkiinnolla, virtaa täynnä odottelen, Kohonen puhkui intoa.

Helpolla ei miehen nimeä seinäjokilaisten papereihin tullut, vaan seuran valmentajana ja managerina toimiva Tommy Koponen joutui käyttämään kaiken viehätysvoimansa sen eteen, että vaajakoskelaisen nimi tuli sopimuspaperiin.

– Kyllähän se on ihan selvää, kun pelaaja on iso ja kuvio on tämä. Me emme olleet ainoa seura, joka häntä halusi joukkueeseen. Kyllä tässä on paljon asioita tehty. Onneksi alusta asti henki oli se, että yritetään tehdä tästä totta, Koponen valaisi.

Pelit pikkuveljen kanssa ratkaisi

Mika Kohoselle tärkeää on oman perheen hyvinvointi ja se oli yksi tekijä muiden joukossa, kun seuravalintaa mietittiin. Perhe tosin jäi Ruotsiin, koska lapsilla on siellä koulut kesken, eikä Mika halunnut vaihtaa lasten kouluja. Seinäjoelle tulossa yksi iso tekijä oli siinä, että hän pääsee pelaamaan yhdessä pikkuveljensä Mikon kanssa.

– Kokonaisuudessa SPV oli selkeästi paras vaihtoehto. On mukava päästä tekemään töitä Tommy Koposen ja oman pikkuveljen sekä muun joukkueen kanssa. Luulen, että kun saadaan hommat kunnolla alulle, niin into vain kasvaa, Mika tiesi.

Kohosen pikkuveli Mikko on pelannut SPV:ssä jo useamman kauden ajan ja tuntee seuran erittäin hyvin. Tutuksi seura on tullut Mikallekin velipojan kautta. Ensimmäinen kertahan tämä ei ole, kun veljekset ovat samassa joukkueessa, mutta siitä huolimatta Mikko ottaa veljensä innoissaan samaan seuraan.

– Onhan tämä unelma itselle. Siitä ollaan haaveiltu ja unelmoitu jo pitkään, yli kymmenisen vuotta. Onhan tämä mahtava juttu, Mikko innostui.

Mika Kohonen palaa Suomeen ja pelit jatkut samasa joukkueessa velipoika Mikon kanssa (Salibandyliiga)

Mika Kohonen palaa Suomeen ja pelit jatkut samasa joukkueessa velipoika Mikon kanssa (Salibandyliiga)

Seurauskollisuus toi Suomeen

Ruotsissa vuosikaudet pelannut Mika Kohonen harkitsi myös Ruotsissa jatkamista yhtenä vaihtoehtona, mutta lopulta muiden kuin Storvretan edustaminen länsinaapurissa ei tuntunut miehestä kovinkaan mielekkäältä vaihtoehdolta.

– Kyllä minä aluksi mietin sielläkin jatkamista. Kuusi joukkuetta soitteli Superliigasta. Se olisi tuntunut minusta väärältä pelata jossain muussa joukkueessa kuin Storvretassa Ruotsissa, Kohonen mietti.

Miehen seurauskollisuus Storvretaa kohtaan on siis valtava, vaikka joukkue teki miehelle suhteellisen katalan tempun. Lopulta päätös Suomeen siirtymisestä oli helppo tehdä ja hän sai vihreätä valoa myös kotoa.

– Samaa mieltä oli vaimokin, että Suomeen ilman muuta vaikka itsekseen lähdetkin. Tämä on paljon parempi homma. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, Kohonen valaisi.

Kohosen ura Storvretassa tuli tiensä päähän, kun seurajohtaja ilmoitti miehelle, että palveluksia ei enää tarvita. Seura oli hommannut vuosi sitten Ruotsin yhden suurimmista tähdistä Alexander Ruddin, joka otti viime kaudella suomalaisen paikan seuran kirkkaimpana tähtenä, ja näin ollen Kohoselle ei löytynyt enää roolia tulevana kautena.