Alkaako hallitsevan Salibandyliigan mestarin kesäloma?

Playoff-räksyttäjä Joonas Lastunen ratkaisi kolmannen puolivälierän Oilersille. Kuva: Anssi Koskinen

Playoff-räksyttäjä Joonas Lastunen (nro 37) ratkaisi kolmannen puolivälierän Oilersille. Kuva: Anssi Koskinen

Esport Oilers on yhden voiton päässä Salibandyliigan välieristä, kun se pystyi keskiviikkona kukistamaan vieraskentällä hallitsevan mestarin Seinäjoen Peliveljet lukemin 6-7. Näin ollen Peliveljet ovat torstaina Espoossa käytävässä neljännessä puolivälierässä selkä seinää vasten. Molemmat joukkueet ovat voittaneet vierasottelunsa, joten jos sama tahti jatkuu torstaina, on sunnuntaina edessä viides ja ratkaiseva puolivälierä Seinäjoella.

SPV:n puolustus vastaan Oilersin hyökkäys

Oilersin hyökkäys on ollut ennakoidun kova ja SPV:n hidas puolustus on jatkuvasti ongelmissa liukkaiden Oilers-hyökkääjien kanssa. SPV:n puolustus ei ole keksinyt keinoja pysäyttää Oilersin hyökkäyskalustoa, jolta löytyy ratkaisuvoimaa jokaiseen kolmeen kenttään. Samalla SPV:n oma hyökkäyspeli on ollut tukkoista lukuunottamatta toista ottelua Espoossa, jossa Peliveljet pystyivät tykittämään kahdeksan maalia. Oilersin nuoret Sylvester Raikamo ja Matias Kaartinen ovat vastanneet pääosin espoolaisten tehoista, mutta kuten todettua ratkaisuvoimaa löytyy myös näiden kahden kaverin takaa mm. vielä kiikareilla vetävältä maajoukkuehyökkääjä Oscar Hänniseltä. Loukkaantumisen jälkeen paluun kentille tehnyt Raikamo on iskenyt kolmeen ensimmäiseen otteluun neljä maalia ja enemmän syöttelijänä tunnettu Kaartinen on tehnyt kolme maalia. Myös Oilersin puolustaja Patrik Wardi on noussut ottelusarjan johtavaksi puolustajaksi niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Wardi on iskenyt kolmeen otteluun jo kaksi maalia ja syöttänyt kolme. Espoolaisten materiaalin leveydestä kertoo se, että keskiviikon kolmannen ottelun ratkaisi pelissä vain neljä vaihtoa ottelussa pelannut salolainen rääväsuu Joonas Lastunen. SPV:n maalivahti Jarno Ihme ei ole ollut parhaimmillaan ottelusarjassa ja hänen tulee parantaa otteitaan, jottei seinäjokisille koita aikainen kesäloma.

”Kyllä ne (SPV) lähtee tänään lomille lompsis ja uskon ja toivon, että tänää pelin ratkaisee Perttu Pajukoski, Hänninen tai Casper Pfitzner, ettei itse tarvitse” ennakoi Oilersin Joonas Lastunen tulevaa neljättä kamppailua.

Torstain neljäs puolivälieräkamppailu Oilers-SPV suorana selostettuna Salibandyliigan Youtubesta klo 17.45 alkaen.

Kolmannen puolivälierän SPV-Oilers 6-7 maalikooste:
SSV eteni jatkoon, Classic kompuroi ja Happee niskan päällä

SSV eteni odotetusti jatkoon 3-0 otteluvoiton Lappeenrannan NST:n kustannuksella. Helsinkiläisten kokeneet pelaajat nauttivat kevään peleistä ja peli on kuin robottimaista saksalaista jalkapalloa. SSV ei antanut ottelusarjassa lappeenrantalaisille mitään mahdollisuutta, ja Harri Forstenin, Mikael Laxin ja Mikael Järven johdolla itä-helsinkiläiset marssivat kolmeen helppoon voittoon. Runkosarjan voittanut Classic voitti kaksi ensimmäistä kamppailuaan Indiansia vastaan, mutta kompuroi keskiviikkona sarjanousijalle lukemin 5-6. Classicin Lassi Vänttinen johtaa playoffien pistepörssiä tehoin 3+7=10 ja kaipaa joukkueen muilta pelaajilta apuja hyökkäyspäähän. Nuori Sami Johansson teki ottelusarjan toisessa ottelussa Salibandyliigan pudotuspelien yhden ottelun maaliennätyksen kuudella maalillaan ja häneltä odotetaan samanlaisia tehoja tulevissa otteluissa. Happeen ja Tapanilan Erän välinen puolivälieräsarja on noussut hyvä tasoiseksi ja tunnetta ei kulisseistakaan puutu. Happee johtaa sarjaa tällä hetkellä 2-1 ja ottelusarja on katkolla jyväskyläläisille perjantaina Pasilassa. Toisessa ottelussa kohauttanut Happeen Jalo Kouvosen avokentäntaklaus puhutti jälkikäteen ja Erä teki tilanteesta tutkintapyynnön Salibandyliigan kurinpitoryhmälle. Tuloksena oli Kouvoselle neljän ottelun kakku. Happee olisi voinut tehdä vastaavanlaisen tutkintapyynnön ensimmäisen ottelun tapahtumissa, jossa Erän puolustaja Ilari Heikkinen ajoi tilanteen ulkopuolella törkeästi Happeen Joonas Pylsyä. Happee on kuitenkin päättänyt ettei puutu tilanteisiin jälkikäteen, vaan luottaa tuomareiden tekemiin ratkaisuihin ja keskittyy ratkaisemaan keskinäisen paremmuuden kaukalon sisällä.

Alustavien tietojen mukaan Salibandyliiga lähettää perjantaina Erän ja Happeen neljännen ottelun suorana omalta Youtube-kanavalta.

Ottelusarjojen tilanteet:

SSV-NST 3-0

SPV-Oilers 1-2

Classic-Indians 2-1

Happee-Erä 2-1

Kouvosen kohua herättänyt taklaus: